Forțele navale sud coreene au comandat încă patru nave de atac Patrol Killer Experimental-B

Eduard Pascu |
Data publicării:

Constructorul naval sud-coreean Hanjin Heavy Industries and Construction (HHIC) a anunțat, la 31 octombrie, că a câștigat un contract de 211 milioane de dolari pentru construcția altor patru nave de atac Patrol Killer Experimental-B (PKX-B) pentru Republic of Korea Navy (RoKN), anunță Jane.

În cadrul contractului, care a fost atribuit de către South Korea's Defense Acquisition Program Administration, este prevăzut ca navele să fie livrate până în decembrie 2022.

HHIC a spus că acum are comenzi de la RoKN pentru 16 nave. Sunt așteptate comenzi suplimentare, posibil ca parte a unui al doilea lot.

Prima navă căreia i s-a acordat numărul 211 a fost livrată marinei în octombrie 2017. Următoarele trei, care au primit numerele 212, 213 și 215, au fost lansate în decembrie 2018 și sunt așteptate până la sfârșitul acestui an.

Clasa PKX-B, cunoscută și sub denumirea de Chamsuri II, are o deplasare de 300 de tone, o lungime totală de 44 m și poate găzdui un echipaj de 20.

Alimentat de motoare cu turbină pe gaz de 6.000 CP ale General Electric și de motoarele diesel Caterpillar Marine Cat C32 într-o configurație combinată cu turbină diesel și gaz (CODAG) și propulsate de jeturi de apă, platformele au o viteză maximă de 40 kt.

Vezi și: Coreea de Sud începe construcția prototipului avionului KF-X / IF-X

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel