Parada lui Trump: tancurile, interzise în Washington

Victor Ionescu |
Data publicării:
Emmanuel Macron, aplaudat în Congresul SUA
Emmanuel Macron, aplaudat în Congresul SUA

Administrația Trump plănuiește o mare paradă militară, inclusiv o defilare de tancuri, în data de 11 noiembrie, la Washington. Scopul manifestării este de a marca 100 de ani de la încheierea primului Război Mondial. Se pare că Donald Trump a fost impresionat de parada de 14 iunie, Ziua Franței, când a fost invitat de Francois Macron pe Champs Elysees. 

Donald Trump a cerut ca la defilarea din Washigton să participe nu doar elicoptere, avioane sau vehicule blindate, ci și să aibă loc și o paradă de tancuri.

În 11 noiembrie se aniversează Ziua Veteranilor, iar președintele vrea să profite de prilej pentru a organiza o mare paradă militară. Ultima astfel de desfășurare de forțe a avut loc în Washington la terminarea războiului din Golf.

Parada de tancuri nu este pe placul autorităților locale, care i-au cerut președintelui să renunțe la idee. Nu vrem tancuri pe Pennsylvania Avenue, a spus primarul Muriel Bowser, îngrijorat că infrastructura rutieră ar putea fi deteriorată de șenile.

În plan politic, parada de la Washington a stârnit o adevărată furtună. Democrații acuză risipa de fonduri, costurile fiind estimate la 10-30 milioane de dolari, dar și faptul că militarii vor fi scoși din programul de pregătire de luptă pentru a participa la defilare.

Nici Pentagon-ul nu susține ideea unei parade cu tancuri în Washington, deși republicanii din Camera Reprezentanților au aprobat cheltuielile, cu mențiunea că Secretarul Apărării, Jim Mattis, trebuie să țină costurile sub control. Tot Congresul a decis că Jim Mattis va stabili ce echipamente operaționale vor fi folosite la parada, ca urmare ultimul cuvânt îl va avea ministrul de resort.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel