Pandemia de COVID-19 a lovit puternic armata rusă. Peste 2.900 de cazuri au fost confirmate în rândul militarilor

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 2.900 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în rândul forțelor armate ruse și în cadrul unităţilor de învăţământ ale ministerului rus al Apărării, se precizează într-un buletin informativ al ministerului rus al Apărării, citat de agenţia de presă TASS.

Ca urmare a procesului de testare în masă, în rândul forțelor armate rusești, într-o perioadă cuprinsă între martie și măi, un total de 1.177 de militari au fost testaţi pozitivi, a spus ministerul rus, adăugând că unul dintre militari este în stare gravă, paisprezece militari au forme uşoare de COVID-19, iar restul nu prezintă simptome.

În afară de aceştia, 1.195 de militari, cadeți și studenți din instituțiile de învățământ superior ale Ministerului rus al Apărării, au fost testaţi pozitiv. Un număr de 322 de persoane din rândul personalului civil contractual au fost testate pozitiv.

Unităţile de învăţământ preuniversitar ale ministerului apărării au raportat că 209 profesori și studenți au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit ministerului, anul universitar în cadrul acestor unități de învăţământ s-a încheiat pe 30 aprilie.

„Datorită măsurilor luate de ministerul rus al apărării, nu au fost raportate cazuri de coronavirus în 27 din 31 de unități de învățământ preuniversitar, cu un număr total de studenți care depășește 14.500 ", a precizat Ministerul rus al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel