Până la sfârșitul anului 2020, în Rusia vor intra în serviciul de luptă trei regimente de rachete strategice

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Zvezda, pe 13.12.2020, comandantul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) din Federația Rusă, general colonel Serghei Karakaev, a declarat că, până la sfârșitul acestui an, vor intra în serviciul de luptă trei regimente dotate cu rachete balistice intercontinentale.

Până la sfârșitul anului 2020, vom introduce în serviciul de luptă încă trei regimente de rachete și, în acest fel, armamentele moderne din dotarea RVSN vor ajunge la un procent de 81%, a precizat Karakaev.

După cum a menționat acesta, în ultimii cinci ani, în marile unități și unități militare ale RVSN, au sosit peste 400 de unități mobile, ca parte a complexelor de armament, și au intrat în serviciul de luptă.

În conformitate cu planurile de modernizare a înzestrării RVSN, în prezent, se desfășoară activități de dotare a trupelor cu complexe Yars și se finalizează pregătirile pentru testele de zbor ale noului complex de rachete Sarmat. De asemenea, a fost finalizată dezvoltarea complexului de rachete strategice Avangard, care este capabil să străpungă toate sistemele de apărare antirachetă existente și de perspectivă, au fost create noi unități de asigurare tehnică a trupelor, în timp ce sistemele de asigurare logistică și de luptă au fost îmbunătățite în mod constant.

Comentariul autorului: În luna august 2020, în timpul unei vizite a ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, la divizia de rachete din Teikovo (Regiunea Ivanovo), reprezentanții ruși au anunțat că, în acest an, patru regimente de rachete ale RVS vor fi dotate cu complexe de rachete Avangard și Yars.

În luna noiembrie a anului trecut, comandantul RVSN, general colonel Serghei Karakaev, a declarat că, în ultimii ani, RVSN a primit în dotare peste 150 de complexe Yars , în variantele staționară și mobilă. Potrivit precizărilor sale, complexele Yars au devenit deja baza grupării RVSN.

Yars este un complex de rachete strategice, cu bazare mobilă și staționară, care este capabil să distrugă ținte la o distanță de până la 11.000 de kilometri. Acesta este echipat cu focoase multiple, cu blocuri individuale de manevrare.

Avangard este un complex de rachete strategice cu blocuri de luptă hipersonice. Anterior, Ministerul Apărării a anunțat că, la sfârșitul anului trecut, a intrat în serviciul de luptă primul regiment dotat cu complexe Avangard la divizia RVSN de lângă Orenburg.

Complexul Sarmat va înlocui cea mai puternică rachetă strategică din lume, cu bazare în puțuri, RS-20V Voevoda (SS-18 Satana în clasificare NATO), la diviziile din Uzhur (Ținutul Krasnoyarsk) și Dombarovsk (Regiunea Orenburg) ale RVSN. Reînzestrarea cu acest complex va începe în anul 2021, la regimentele diviziei de rachete din Uzhur.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel