Spionajul militar ucrainean: Până la 800 de ofițeri și generali ruși sunt staţionaţi permanent în Donbas

Cristian Soare |
Data publicării:

Direcția Principală de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării precizează într-un recent comunicat că între 600 la 800 de ofițeri și generali ruși stau permanent în zonele ocupate temporar din estul Ucrainei.

GUR susţine că personalul militar din regiunile separatiste din estul Ucrainei deține poziții de comandă în corpurile 1 și 2 de armată ale forțelor de ocupație ruse.

Potrivit datelor serviciilor de informaţii ucrainene, după ostilitățile din Ucraina, generalii și ofițerii Forțelor Armate Ruse au fost premiaţi, decoraţi sau avansaţi în grad de armata rusă.

Potrivit Ukrinform.net, GUR susţine că generalul rus Serghei Kuzovlev, care a pus bazele Corpului 2 Armată din Donbass, a devenit comandantul Armatei 20 și apoi al Armatei 8, după ce s-a întors în Rusia. Ulterior, acesta a fost numit comandant adjunct Districtul militar sudic al Forțelor Armate Ruse.

Vadim Skibitski, reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, a susţinut recent că personalul militar din cadrul corpurilor de armată, a comandamentelor, dar şi al regimentelor din zonele ocupate temporar din estul Ucrainei este alcătuit din ofițeri ai Forțelor Armate Ruse. 

În octombrie-noiembrie 2021, conducerea Corpului 2 armată a fost schimbată, noul comandat fiind trimis direct din Rusia.

Potrivit GUR, Corpul 1 și 2 de armată al forțelor de ocupație rusă au fost formate pe baza grupărilor tactice de nivel batalion ale Forțelor Armate Ruse care au intrat pe teritoriul Ucrainei în august și septembrie 2014.

Rolul și locul acestor corpuri de armată sunt clar definite în planurile militare ale Forțelor Armate Ruse împotriva Ucrainei – se așteaptă ca acestea să conducă atât operațiuni defensive, cât și ofensive.

La începutul acestei luni, Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a precizat că forțelor de ocupație ruse, aflate în apropierea liniei de contact, au primit suplimentar sisteme de artilerie autopropulsate de 122 mm, tancuri și mașini de luptă pentru infanterie. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel