Ucraina acuză Rusia că trimite lunetişti şi tancuri în Donbas

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Unităţile de lunetişti a Serviciului Federal de Securitate [FSB] al Federaţiei Ruse, prezente in Ucraina.
Unităţile de lunetişti a Serviciului Federal de Securitate [FSB] al Federaţiei Ruse, prezente in Ucraina.

Ministerul Apărării de la Kiev a acuzat marţi Rusia că desfăşoară tancuri şi echipe suplimentare de lunetişti pe linia frontului din Donbas, în estul Ucrainei, pentru a provoca pierderi soldaţilor ucraineni şi a-i determina să riposteze cu focuri de armă, informează Reuters.

Potrivit Agerpres, comunicatul ucrainean a fost difuzat cu doar câteva ore înainte de videoconferinţa preşedinţilor american şi rus, Joe Biden şi Vladimir Putin, programată după ce Rusia a desfăşurat trupe la frontiera cu Ucraina.

Documentul citat de Reuters arată că "inamicul a crescut numărul de perechi de trăgători de elită, pentru a fi gata să provoace pierderi personalului Forţelor Întrunite, să distrugă elemente de monitorizare video şi să provoace riposta cu focuri de armă". 

Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) precizează într-un comunicat de presă că forțelor de ocupație ruse, aflate în apropierea liniei de contact, au primit suplimentar sisteme de artilerie autopropulsate de 122 mm, tancuri și mașini de luptă pentru infanterie.

DefenseRomania a scris la începutul lunii martie, citând un raport al Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), că aproximativ 50 de lunetiști ruși se află constant pe teritoriul Ucrainei - pe teritoriile separatiste din Donbas - unde pregătesc şi instruiesc membrii ai grupărilor militare separatiste din Donetsk și Lugansk.

Conform GUR, începând din 2016, unitățile de lunetiști sunt parte a Corpului 1 Armată (Donetsk) și Corpului 2 Armată (Lugansk) care la rândul lor sunt instruite de instructori ruși.

Conform datelor GUR, în cadrul acestor unități activează aproximativ 450 de lunetiști. În plus, grupurile de lunetiști ai forțelor armate rusești, ai FSB și ai altor agenții de aplicare a legii sunt acum foarte active în Ucraina.

Este vorba de aproximativ 50 de persoane care se află constant pe teritoriul Ucrainei pentru a îndeplini cele mai importante sarcini și, în plus, pentru a-și îmbunătăţi experiența de luptă prin utilizarea puştilor cu lunetă în condiţii reale de conflict.

Potrivit GUR, în cea mai mare parte o perioadei de timp de când un grup de lunetişti intră din Rusia în Donbas are ca obiective: îndeplinirea sarcinilor, îmbunătățirea calităților profesionale și verificarea/testarea armamentului din dotare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel