Compania americană Oshkosh Defense prezintă la BSDA un vehicul tactic ușor Oshkosh JLTV

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania americană Oshkosh Defense expune la expoziția de tehnică militară și de securitate Black Sea Defence and Aerospace (BSDA) 2022 un vehicul tactic ușor (JLTV) și o remorcă JLTV (JLTV-T).

Oshkosh Defence prezintă la BSDA un vehicul de tip JLTV în versiunea Heavy Guns Carrier (HGC) care dispune de o stația de arme telecomandată cu o mitralieră de 12,7 mm. Această staţie de arme controlată de la distanţă este produsă de compania Elbit.

Modelul prezentat de compania Oshkosh Defence mai dispune şi de un sistem de protecție Beth El CBRN (Chemical, Biological, Radiological, Nuclear).

Oshkosh Defense are experiență de peste un deceniu în proiectarea, construirea și livrarea de JLTV-uri, care oferă niveluri ridicate de mobilitate off-road, protecţie balistică și putere de foc, toate aceste caracteristici incorporate pe platforma unui vehicul tactic ușor. 

Interesul pentru vehiculele tactice produse de compania Oshkosh Defense este în creştere, iar printre ultimele state interesate să achiziţioneze vehiculele produse de compania americană se număra Belgia, Muntenegru, Slovenia, Lituania, Brazilia, România și Macedonia de Nord. Până în prezent, Oshkosh a construit peste 16.000 de JLTV pentru armata SUA și aliații săi.

Oshkosh Defense a primit o comandă de 152 de milioane de dolari pentru a furniza JLTV-uri armatei americane și aliaților NATO Lituania, Macedonia de Nord, Slovenia și România.

 

Americanii de la Oshkosh Defense au înzestrat deja România cu JLTV

 

România va achiziționa vehicule blindate de luptă JLTV, produse de americanii de la Oshkosh, în valoare de aproximativ 227 de milioane lei cu TVA (adică aproximativ 47 de milioane de euro). Blindatele vor intra în dotarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS).

Pe lângă contractul de înzestrare cu JLTV a forțelor speciale, Oshkosh oferă JLTV și în programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armata României.

În acest program 4x4, șim sigur că pe lângă Oshkosh cu JLTV, în competiție mai intră și francezii de la Arquus cu Sherpa. Momentan nu există alte confirmări oficiale cu privire la alți competitori, însă ne așteptăm ca programul să atragă atenția mai multor companii în contextul în care discutăm despre un program uriaș.

Vor fi achiziționate într-o primă fază 1.059 de vehicule, însă din informațiile DefenseRomania vorbim de o fază inițială, programul total dorind să atingă cifra de aproxmativ 3.000 de blindate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel