OSCE a descoperit noi sisteme ruseşti de razboi electronic, în estul Ucrainei (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția Europeană de Securitate și Cooperare (OSCE) - Misiunea Specială de Monitorizare în Ucraina a găsit noi dovezi ale prezenței forţelor militare ruse în oraşul Luhansk din estul Ucrainei.

Conform unui raport recent al Misiunii Special de Monitorizare OSCE în Ucraina (SMM), la 10 martie 2020, un mini-UAV SMM a identificat trei noi sisteme de război electronic ruseşti (sisteme modern de culegere de informații și de bruiaj) RB-636 Svet-KU, RB-341V Leer-3 și R-934B Sinitsa în apropierea unui complex aflat în sudul orașului Luhansk, la 13 km de linia de contact, în zona controlată de forţele separatiste.

(w670)

Misiunea OSCE din Ucraina mai precizează că aceste sisteme (sistemele rusești SIGINT) sunt utilizate în mod activ de forțele armate ruse.

Amintim că, conform unui raport al Misiunii de Supraveghere a OSCE în Ucraina (SMM), publicat pe 4 martie, pe 2 martie un mini-UAV al SMM a depistat 20 de sisteme de rachete de mare calibru cu lansare multiplă (BM-21 Grad, 122mm) în apropiere de Krasnolutskyi (52 km sud-vest de Luhansk); șapte sisteme de rachete cu lansare multiplă (BM-21 Grad, 122mm) într-o zonă de antrenament de lângă Miusynsk (62 km sud-vest de Luhansk); șapte sisteme de rachete cu lansare multiplă (BM-21 Grad, 122mm) într-un ansamblu la sud-vest de Sadovyi (57 km sud-vest de Luhansk); și șase sisteme de rachete cu lansare multiplă (BM-21 Grad, 122mm) care se deplasau spre sud pe o șosea la sud-vest de Ivanivka (46 km sud-vest de Luhansk). Armele menţionate în raportul OSCE au fost dislocate, încălcându-se linia detensionării şi dezarmării de-a lungul liniei de contact din Donbas

Nu este pentru prima dată cânt Misiunea OSCE din Ucraina găseşte dovezi ale prezenței forţelor militare ruse.

Anul trecut, în luna aprilie, într-o declarație a Misiunii Speciale de Supraveghere OSCE, se afirmă că: Un mini-UAV SMM a reperat un sistem automat de bruiaj (R-330Zh, Zhitel) pe un transportor Kamaz-4310, precum și un complex de bruiaj radio-electronic (Tirada-2) lângă Yuzhna-Lomuvatka (la 60 km vest de Luhansk).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel