OSCE a descoperit 20 de sisteme de rachete BM-21 Grad în estul Ucrainei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Formaţiunile armate ale Federaţiei Ruse şi grupările separatiste susţinute de Moscova continuă să încalce acordurile de la Minsk, desfășurând tehnica militară grea pe linia detensionării şi dezarmării de-a lungul liniei de contact din Donbas, în afara locurilor de depozitare desemnate, a informat pe Facebook centrul de presă al Operațiunii Forțelor Comune ucrainene.

Conform unui raport al Misiunii de Supraveghere a OSCE în Ucraina (SMM), publicat pe 4 martie, pe 2 martie un mini-UAV al SMM a depistat 20 de sisteme de rachete de mare calibru cu lansare multiplă (BM-21 Grad, 122mm) în apropiere de Krasnolutskyi (52 km sud-vest de Luhansk); șapte sisteme de rachete cu lansare multiplă (BM-21 Grad, 122mm) într-o zonă de antrenament de lângă Miusynsk (62 km sud-vest de Luhansk); șapte sisteme de rachete cu lansare multiplă (BM-21 Grad, 122mm) într-un ansamblu la sud-vest de Sadovyi (57 km sud-vest de Luhansk); și șase sisteme de rachete cu lansare multiplă (BM-21 Grad, 122mm) care se deplasau spre sud pe o șosea la sud-vest de Ivanivka (46 km sud-vest de Luhansk). Armele menţionate în raportul OSCE au fost dislocate, încălcându-se linia detensionării şi dezarmării de-a lungul liniei de contact din Donbas, potrivit Ukrinform.net

În plus, pe 2 martie, un mini-UAV SMM a reperat 11 tancuri (8 T-64B / T-64BM și 3 T72B), 10 obuziere autopropulsate (2S1 Gvozdika, 122mm) și 12 obuziere tractate (D-30 Lyagushka, 122mm) într-o zonă de antrenament de lângă Miusynsk (62 km sud-vest de Luhansk).

Pe 3 martie, Observatorii misiunii special de monitorizare OSCE din estul Ucrainei au observat două tancuri (T-72) într-o zonă de antrenament de lângă Kruhlyk (31 km sud-vest de Luhansk). Armele au fost dislocate dincolo de liniile de retragere, dar în afara locurilor de depozitare desemnate.

Partea ucraineană a Centrului Comun de Control şi Coordonare a regimului de încetare a focului în Donbas a raportat că formațiunile armate ale Federației Ruse continuă să încalce flagrant Acordurile de la Minsk, desfășurând armament greu în afara liniei de retragere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel