Oraşul israelian Eilat, transformat într-o fortăreaţă (Foto/Video). Sisteme de apărare antirachetă Iron Dome şi Patriot protejează oraşul

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au desfășurat miercuri mai multe sisteme de apărare antirachetă Iron Dome și Patriot în Eilat, cel mai sudic oraș al Israelului, potrivit informaţiilor publicate de cotidianul israelian The Times of Israel.

Armata israeliană a desfășurat în jurul orașului Eilat, în ultimele zile, mai multe baterii ale unor sisteme de apărare, pe fondul îngrijorărilor cu privire la un atac al milițiilor Houthi, susținute de Iran în Yemen.

Acestea ar putea fi folosite de Iran pentru a lansa atacuri cu rachetelor asupra oraşului Eilat, pentru a răzbuna asasinarea omului de ştiinţe iranian Mohsen Fakhrizadeh, asasinat la sfârșitul lunii noiembrie în Iran, dar și pentru a răzbuna asasinarea de la începutul anului 2020 a generalului iranian Qasem Soleimani de către Washington pe aeroportul din Bagdad.

Analiştii de informații și cei din zona apărării au evaluat că atacul comis săptămâna trecută de miliţiile Houthi asupra aeroportului Aden – în urma cărui şi-au pierdut viaţa 26 de persoane - și a coincis cu sosirea unui avion care îl avea la bord pe prim-ministrul Yemenului și pe un trimis al Arabiei Saudite, ar fi putut fi o cursă pentru un viitor atac asupra unei ținte israeliene.

Raportul vine la scurt timp după ce un comandant iranian de rang înalt a amenințat sâmbăta trecută că va viza bazele militare americane din Orientul Mijlociu, precum și orașul Tel Aviv, aflate „la îndemâna Teheranului”, pentru a răzbuna moartea generalului Soleimani.

"Strâmtoarea Hormuz este un punct esențial pentru Occident și un număr mare de nave de război americane trec prin ea ... Țintele SUA din regiune au fost identificate de Iran de mult timp", a declarat generalul Gholam Ali Abu-Hamzeh, comandantul IRGC, conform Reuters.

Cotidianul israelian The Times of Israel sugerează că liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamanei, a dat undă verde grupărilor teroriste susținute de Teheran pentru a ataca Israelul, amenințând că „va pune la pământ Tel Aviv și Haifa”.

 

Sistemele Patriot şi Iron Dome au fost activate în orașul Eilat

 

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au desfășurat mai multe baterii ale unor sisteme de apărare antirachetă, cum ar fi Iron Dome și Patriot, în jurul orașului Eilat, pe fondul unor îngrijorări legate de un posibil atac pe care forţele militare iraniene l-ar putea întreprinde pentru a marca un an de uciderea generalului Qasem Soleimani.

Potrivit publicaţiei Defense-Blog, care citează mai multe surse mass-media, baterii ale sistemul de apărare anti-aeriană Patriot şi ale sistemului de apărare antirachetă Iron Dome au putut fi observa, în cursul zilei de sâmbăta, în oraşul port Eilat care se află pe malul Mării Roșii.

Armata israeliană a desfăşurat militari şi sisteme de apărare în acest oraş pentru a stabili o apărare aeriană combinată care să poată descuraja orice potenţială amenințare care ar putea veni din partea unor forţe ostile, cum ar Iranul și forțele sale proxy din Irak și Siria.

Potrivit rapoartelor presei israeliene, dislocare acestor sisteme de apărare a fost stabilită în perioadă anterioară primei aniversări a uciderii generalului Soleimani. Acest lucru se întâmplă pe fondul îngrijorărilor ca Iranul ar putea încă să încerce să întreprindă un atac pentru a aduce un omagiu generalului Soleimani, ucis în urmă cu un an – pe 3 ianuarie 2020 – cu o dronă MQ-9 Reaper.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel