Ofensiva turcă în Siria: Armata a cucerit obiectivele fixate

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia a anunţat joi că forţele sale continuă ofensiva în Siria, cucerind obiectivele fixate în a doua zi a ofensivei împotriva miliţiei kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), după ce retragerea trupelor americane a permis lansarea unei noi faze periculoase a conflictului care durează de opt ani în regiune, transmite Reuters.

,,Comandourile noastre eroice care iau parte la Operaţiunea Izvorul Păcii continuă să avanseze la est de Eufrat'', a transmis Ministerul Apărării pe Twitter. ,,Ţintele stabilite au fost cucerite'', a adăugat ministerul într-un comunicat ulterior, potrivit Agerpres.

Potrivit unui martor, forţele turce au bombardat joi dimineaţă ţinte în apropiere de Ral al Ain, iar luptătorii Forţelor Democratice Siriene (SDF), conduse de kurzi, au ripostat.

De la declanşarea operaţiunii în nord-estul Siriei, forţele aeriene şi artileria turce au lovit 181 de ţinte ale miliţiei kurde, a precizat Ministerul Apărării.

Forţele turce au pătruns în Siria prin patru puncte, două situate în apropiere de Tel Abyad şi două mai la est, spre Ras al Ain, conform presei turce.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel