O rachetă s-a desprins de pe un B-52. Accident în timpul testării rachetelor hipersonice

Darius Muresan |
Data publicării:
B-52, sursă foto: US Air Force
B-52, sursă foto: US Air Force

O rachetă s-a desprins accidental, de pe un bombardier B-52 aflat în zbor, în timpul unui test.

Racheta era una experimentală și făcea parte din programul HAWK (Hypersonic Air-Breathing Weapon Concept). Programul urmărește dezvoltarea unor rachete hipersonice pentru a putea fi lansate din avioane, dar și de pe nave ori echipamente militare terestre.

Racheta s-a desprins de bombardierul B-52 în urma unei erori în timpul unui test, informează Aviation Week. Sursa citată precizează că bombardierul care a ”pierdut” racheta este un B-52 din cadrul 419th Squadron Flight Test Squadron. 

Racheta a căzut în SUA la Baza Aeriană Edwards, California și a fost distrusă în momentul impactului. În prezent nu există mai multe informații iar cauza accidentului este investigată.

Sursa citată precizează US Air Force a solicitat DRPA (Defense Advanced Research Projects Agency), agenția Pentagonului, informații cu privire la acest incident, însă nu au fost oferite mai multe detalii întrucât informațiile din cadrul programului rachetelor hipersonice americane sunt clasificate.

DRPA lucrează intens pentru dezvoltarea rachetelor hipersonice. În acest sens amintim că DRPA, care se ocupă de realizarea noilor tehnologii pentru forțele armate ale SUA, a anunțat, la 14 ianuarie, că a încheiat un contract în valoare de 31,9 milioane de dolari cu compania americană Lockheed Martin în vederea creării unei rachete hipersonice care poate fi lansată de la sol de pe o instalație mobilă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel