Stealth sau rachete hipersonice? F-35 ar putea fi echipat cu arme hipersonice, dar cu un preț

Darius Muresan |
Data publicării:

Americanii lucrează la un program prin care aeronavele F-35 vor putea fi echipate cu rachete hipersonice. Mai exact, e vorba despre versiunea F-35C.

Revista americană National Interest precizează că Lockheed Martin lucrează încă de anul trecut la un program care ar permite avioanelor F-35 să fie echipate cu arme hipersonice.

Mai exact, rachetele pentru F-35 s-ar baza pe un proiect hipersonic la care americanii lucrează - HAWC (Hypersonic Air-respiration Weapon Concept). Această rachetă hipersonică dezvoltată ar trebui, conform programului, să fie testată până la finalul acestui an.

Sursa citată precizează că un derivat al HAWC, proiect dezvoltat pentru Forțele Terestre, ar putea fi integrat pe aeronavele F-35C în următoarea perioadă. Aeronavele ar putea fi reconfigurate pentru a putea să transporte două rachete hipersonice, una sub fiecare aripă.

Acestea ar putea fi utilizate în configurația „Beast Mode”.

Prețul pe care aeronavele F-35C l-ar plăti pentru rachetele hipersonice ar fi capacitatea „stealth”, precizează sursa citată. Analistul militar Joseph Trevithick a precizat și el pentru publicația The War Zone că implementarea rachetelor hipersonice pe F-35C nu este compatibilă cu capacitatea „stealth” a aeronavei.

"Beast Mode" este o configurație a Lockheed Martin dezvoltată pentru F-35 prin care aeronavele pot fi echipate cu mai multe sisteme de arme, dar își pierd capacitatea de „stealth”.

În prezent, un F-35 poate fi echipat cu maximum 4 rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel