O nouă dovadă a agresiunii ruseşti: Ucraina a vorbit la OSCE despre o dronă doborâtă în Donbas

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul unei reuniunii a Forumului de Cooperare în domeniul Securităţii, delegația ucraineană a atras atenția țărilor partenere asupra faptului că militarii ucraineni au doborât în Donbas, pe 5 aprilie, o dronă Zastava BirdEye 400, fabricată de industria rusă de apărare, fiind o altă dovadă a agresiunii militare ruseşti pe teritoriul Ucrainei.

În cadrul reuniunii online a Forumului de Cooperare în domeniul Securităţii, organizată pe 6 aprilie, reprezentantul adjunct permanent al Ucrainei la OSCE, Ihor Lossovsky, a informat delegațiile statelor participante despre încă o dovadă a implicării directe a Rusiei în războiul din estul Ucrainei, făcând referire la vehicul aerian fără pilot Zastava, fabricat de Rusia din 2012 şi doborât de forțele armate ucrainene.

Potrivit diplomatului, acest nou model de drona al forțelor armate ruse fost doborât la 5 aprilie în apropiere de Svitlodarsk.

,,Nu le-am putut comunica imediat partenerilor noştri detalii despre acest incident, care confirmă încă o dată participarea directă a forțelor armate ruse la războiul din Donbas, deoarece ședințele Forumului de Cooperare în domeniul Securităţii al OSCE au fost suspendate din cauza pandemiei coronavirusului. Cu toate acestea, în tot acest timp, delegația ucraineană a pregătit o prezentare detaliată asupra acestui caz și a UAV-ului în sine'', a precizat reprezentantul Ucrainei la OSCE, potrivit Ukrinform.

„În prezentare, am pus la dispoziţie fotografii ale dronei doborâte, caracteristicile sale tactice și tehnice, informând că acest tip de UAV este fabricat de Ural Works of Aviation Civil și este operat de Armata Rusă din anul 2013'', a precizat Ihor Lossovsky.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la OSCE a ţinut să puncteze că Rusia trebuie să înceteze în sfârșit să mai nege faptul că  participă la războiul din estul Ucrainei și să înceapă să vină la masa negocierilor pentru o soluționare pașnică a conflictului militar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel