O nouă armă cu laser va fi disponibilă pentru US Army până în 2028

DefenseRomania Team / 13 sep 2019 / 09:33

US Army crede că în anul 2028 va dispune de un sistem de arme cu laser de generația 4 sau mai mare capabile să ofere protecție 360 de grade împotriva rachetelor, împotriva artileriei sau a atacului cu mortiere, transmite defenceblog.

Conform unui comunicat al US Army, tehnicienii lucrează în prezent la un sistem de armă cu laser de mare putere (HEL TVD), transportabil pe un vehicul, capabil să ofere protecție contra rachetelor, artileriei și mortierelor pentru a crește capacitatea de apărare indirectă împotriva focului inamic.

Sistemul de arme cu laser cu putere mare este destinat să ofere protecție la 360° și să angajeze simultan amenințări venite din diferite direcții.

Actualul HEL-TVD este un sistem laser cu o capacitate de 100 de kilowati pe o platformă Family of Medium Tactical Vehicles.

(w670)

Acesta constă dintr-un laser de urmărire la viteză mare proiectat printr-un sistem de control al fasciculului; sisteme de gestionare a energiei electrice și termice pentru alimentarea și răcirea subsistemelor; și agilitate pentru a învinge ținte complexe. În ultimii ani, cercetarea a făcut progrese semnificative în integrarea unui nivel de putere semnificativ din punct de vedere militar pe o platformă de transport pentru a avea eficiență tactică.

Se preconizează că în anul 2028 va fi disponibil un sistem de armă cu laser de mare putere de generația a patra sau mai mult. 

Vezi și: Iranul anunță că deține arme cu laser de mare putere

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy