O navă rusă a reluat în apele teritoriale ale Germaniei construcția gazoductului Nord Stream 2

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com

O navă rusească specializată în amplasarea de conducte submarine a reluat lucrurile la gazoductul Nord Stream 2 în Marea Baltică, un proiect care va crea o nouă legătură energetică directă între Rusia şi Germania, a declarat duminică pentru DPA un purtător de cuvânt al consorţiului Nord Stream 2 AG.

"Nava Fortuna operează în prezent în apele teritoriale ale Germaniei, în conformitate cu autorizaţia eliberată şi anunţul făcut de autorităţi", a declarat purtătorul de cuvânt, referindu-se la aprobarea emisă la începutul acestei săptămâni de Autoritatea maritimă din Germania (BSH), transmite Agerpres.

O secţiune de conductă cu o lungime de doi kilometri poate fi amplasată pe fundul mării în zona economică exclusivă a Germaniei, după ce BSH a decis că nu există păsări sălbatice care să aibă nevoi de protecţie de-a lungul rutelor lor migratorii.

De asemenea, consorţiul Nord Stream 2 AG a informat că se lucrează şi la secţiunea din Danemarca a gazoductului, unde conductele sunt amplasate de o altă navă rusească, Akademik Cherskiy.

În prezent gazoductul Nord Stream 2 este aproape de finalizare. În apele teritoriale ale Germaniei mai sunt de amplasat o secţiune de 13,9 kilometri dintr-o conductă şi 16,8 kilometri din cea de a doua conductă.

Zilele trecute, administraţia americană a decis să renunţe să aplice sancţiuni împotriva principalei societăţi implicate în construirea gazoductului NordStream 2, care va livra gaze ruseşti în Uniunea Europeană printr-un terminal din Germania. SUA au anunţat miercuri că renunţă la sancţiunile împotriva societăţii NordStream 2 AG, o filială a gigantului rus Gazprom cu sediul în Elveţia, şi a CEO-ului său, Matthias Warnig, de naţionalitate germană.

Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiţie de 11 miliarde de dolari, finanţată jumătate de Gazprom şi jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall, Engie, Uniper şi Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

Chiar dacă cei 1.230 de kilometri ai conductei sunt aproape finalizaţi, proiectul a fost oprit brusc în luna decembrie 2019, după decizia SUA de a sancţiona companiile angajate în acest proiect. Proiectul este finalizat în proporţie de 90% cu doar o porţiune de 100 km în apele adânci din largul Danemarcei rămasă să fie terminată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel