O firmă israeliană a publicat imagini cu sistemul rusesc antiaerian S-400 din Turcia (Foto Satelit)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O companie israeliană specializată în colectarea informațiilor prin satelit, ImageSat Internaţional (ÎŞI), a publicat imagini care arată presupusul site al primei desfășurări a controversatului sistem rusesc antirachetă și antiaerian S-400, achiziţionat de Turcia, ale cărui prime componente din echipament au fost livrate la începutul lunii iulie, informează publicaţiile Middle East Monitor şi Defense-Update.

Compania israeliană de informaţii prin satelit ImageSat Internaţional (ISI) a publicat ,pe data de 4 septembrie, pe contul de Twitter, imagini ale unui presupus sistem de apărare aeriană S-400 care a ajuns recent în Turcia din Rusia. Firma susţine că sistemul S-400 este în regim operaţional şi a fost instalat la bază aeriană Akinci (Murted) din Ankara.

 

Compania israeliană de informaţii prin satelit ImageSat Internaţional a publicat imagini ale unui presupus sistem de apărare aeriană S-400 care a ajuns recent în Turcia din Rusia. Firma susţine că este în regim operaţional şi a fost instalat în Ankara, potrivit Epoch Times.

Imaginile postate pe contul de Twitter al companiei arată ceea ce compania descrie drept componentele şi radarele unui sistem S-400 implementat. Cu toate acestea, după cum susţine ImageSat, lansatoarele nu sunt încărcate, lucru care ar sugera că unele componente au ajuns cu a doua livrare din Rusia.
Potrivit companiei, actuala operaţiune reprezintă un test, astfel că presupusele sisteme S-400 ar putea fi relocate.

„Cu toate acestea, nu putem exclude posibilitatea ca această locaţie să aibă regim permanent", concluzionează evaluarea.

Încă de la începutul lunii iulie, publicaţia DailySabah îl cita pe purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării (AK) Omer Celik, care susţinea că locurile în care vor fi dislocate sistemele de rachete S-400 au fost stabilite, fără a dezvălui detalii suplimentare.

DailySabah sugera la acea vreme ca, potrivit unor informații obținute din surse de securitate, prima dintre cele două baterii S-400 pe care Turcia le va primi, va fi amplasată în baza aeriană de la Akinci, la nord-vest de capitala turcă, Ankara. Astfel, nu putem decât să concluzionăm faptul că, informaţiile pe care cotidianul turc le aruncă în spaţiul public, în urmă cu două luni, pot fi considerate acum şi mai credibile dupa publicarea imaginilor de către compania israeliană de informaţii prin satelit ImageSat Internaţiona.

A doua baterie S-400 va fi plasată într-o locație strategică importantă în regiunea de est și sud-est a Turciei, dar informaţiile nu au fost confirmată, mai precizează publicaţia DailySabah.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel