O dronă maritimă kamikaze ucraineană, descoperită în apropierea bazei ruse din Sevastopol, Crimeea

Darius Muresan |
Data publicării:
UAS ucrainean, în Crimeea. Foto: Rybar via Navy Recognition
UAS ucrainean, în Crimeea. Foto: Rybar via Navy Recognition

O misterioasă dronă maritimă a fost descoperită pe o plajă din Crimeea, aproape de baza navală rusă de la Sevastopol.

Imaginile cu UAS-ul eșuat pe plaja din Crimeea au fost publicate de amatori și preluate de media internațională.

Cei de la Navy Recognition semnalează că din primele date analizate ar fi vorba de o dronă maritimă de tip kamikaze iar descoperirea sa coincide cu detonarea unei explozii puternice în Marea Neagră, cel mai probabil UAS-ul fiind detonat de ruși.

Potrivit sursei citate, inscripțiile dronei arată clar că aceasta a fost transferată ucrainenilor de către statele occidentale.

Necesitatea acestor echipamente a fost în discuție încă de acum câteva luni, dar până în prezent nu au existat date oficiale cu privire la tipul de echipament pe care ucrainenii l-au primit.

Cei de la Navy Recognition mai precizează că aceasta dronă maritimă nu e similară cu cele aflate în serviciul statelor NATO și e posibil să fie un nou tip de armament.

Cert e că UAS-ul, chiar dacă a eșuat, a reușit să se apropie de baza rusească din Sevastopol, Crimeea.

 

Crimeea, ținta mai multor atacuri ucrainene

 

Amintim că în luna august comandantul Flotei Rusiei din Marea Neagră, amiralul Igor Osipov, care se afla în această funcţie din 2019, a fost destituit de preşedintele rus Vladimir Putin, în urma exploziilor devastatoare de la baza aeriană din Novofiodorovka, unde staţiona Regimentul 43 de asalt naval - principala componentă aeriană de atac a Flotei ruse din Marea Neagră.

Atunci au fost distruse zeci de avioane militare ruse.

Un alt incident foarte grav a avut loc chiar de Ziua Marinei ruse, când un atac cu dronă a vizat Statul Major al flotei ruse la Marea Neagră, în Sevastopol. Nu au existat răniți, dar lovirea Crimeei chiar de Ziua Marinei a reprezentat o pată mare pe imaginea flotei ruse. Ca urmare a acestui incident au fost anulate ceremoniile cu ocazia Zilei Marinei.

CITEȘTE ȘI: De frica atacurilor, Rusia și-a retras submarinele din Crimeea. Putin nu mai controlează întreaga regiune Luhansk / Contraofensiva ucraineană provoacă panică

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel