Numărul trupelor ruse staționate la graniţa cu Estonia este în scădere. Rusia a fost nevoită să mobilizeze cele mai bine antrenate trupe pentru a le trimite în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Războiul din Ucraina a redus semnificativ numărul forțelor ruse staționate la granița estică a Estoniei, a relatat vineri Postimees, citând surse din serviciile secrete estoniene.

"Armata rusă staționată la granița cu Estonia nu a mai fost atât de slabă ca acum de ani de zile. Soldații uciși în Ucraina și echipamentele distruse acolo afectează în mod direct potențialul militar al Rusiei la granița cu această țară", subliniază cotidianul.

 Taavi Laasik, de la centrul de presă al forțelor armate estoniene, a relatat că "o mare parte din trupele care erau staționate anterior la granița cu Estonia participă la războiul din Ucraina".

Rusia a fost nevoită să adune cele mai bine antrenate trupe din întreaga țară și să le trimită în Ucraina, a declarat Kalev Stoicescu de la Centrul Internațional pentru Apărare și Securitate din Tallinn.

Locotenent-colonelul Eero Rebo, din cadrul forțelor armate estoniene, a declarat vineri că o unitate de mărimea unui batalion de ruși mobilizați recent a fost antrenată la Pskov, în apropiere de granița cu Estonia, și va fi trimisă în curând pe frontul din Ucraina.

"Au primit o pregătire mult mai cuprinzătoare decât cei mobilizați în lunile anterioare", a precizat acesta.

La rândul său, ministrul eston al Apărării, Hanno Pevkur, a precizat că există, de asemenea, mai multe locuri în apropierea Sankt-Petersburgului care se află sub supravegherea constantă a serviciilor estoniene. El nu a furnizat informații suplimentare despre acest subiect.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel