Norvegia urmează exemplul Poloniei şi semnează un acord cu compania sud-coreeană care produce tancul K2 Black Panther

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Norvegia și Coreea de Sud își intensifică cooperarea în domeniul apărării și securității. Compania sud-coreeană Hyundai Rotem a emis un comunicat de presă în care anunță că a fost semnat, pe 28 septembrie, un acord de cooperare cu compania norvegiană Kongsberg Defense & Aerospace AS.

Potrivit informaţiilor publicate de ArmyRecognition, compania sud-coreeană Hyundai Rotem este interesată de posibilă de a integra sisteme de armament și sisteme digitale, dezvoltate de compania Kongsberg Defense & Aerospace, pe tancurile K2 Black Panther și în vehiculele blindate K808.

În acest fel, coreenii de la  Hyundai Rotem speră să obțină un acces mai mare nu doar la piețele europene, ci și la piețele globale, se mai arată în comunicat.

Acordul de cooperare semnat a fost precedat de un memorandum de înțelegere care a fost oficializat în luna august a anului trecut. Și chiar recent, angajații companiei Kongsberg au vizitat showroom-ul Hyundai Rotem la o expoziție de apărare din Coreea de Sud.

Cele două companii vor lucra împreună pentru a dezvolta și implementa sisteme de operare avansate pentru industria de apărare. 

Amintim că, Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a anunţat luna trecută că Polonia va achiziţiona 48 de avioane de vânătoare FA-50, un prim lot de 180 de tancuri K2 Black Panther şi obuziere K9/K9PL din Coreea de Sud.

Dorința companiei Hyundai Rotem de a lucra cu norvegienii de la Kongsberg este dictată și de un alt fapt: tancul coreean K2 Black Panther concurează cu germanul Leopard 2A7 în cadrul programului militar de înzestrare cu noi tancuri, derulat de armata norvegiană.

La începutul acestui an, Ministerul norvegian al Apărării a dat startul unei etape de testări amănunţite, în zona arctică, prin care şi-a propus să evalueze caracteristicile tancului sud-coreean K2 Black Panther și ale tancului german Leopard 2A7.

Tancul care va obţine cele mai bune rezultate, după toate evaluările care urmează să fie făcute, ar urma să fie selectat de Ministerul norvegian al Apărării pentru a înlocui flota actuală de tancuri Leopard 2A4.

În toamna anului trecut, pe contul de Facebook al Forțelor Armate din Coreea de Sud au fost publicate imagini cu tancul K2NO Black Panther oferit armatei norvegiene de către compania sud-coreeană Hyundai Rotem. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel