Norvegia acordă compensații unui cetățean condamnat în Rusia pentru spionaj

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un norvegian condamnat pentru spionaj în Rusia şi eliberat anul trecut în cadrul unui schimb de prizonieri a anunţat joi că guvernul de la Oslo i-a acordat compensaţii, relatează DPA și Agerpres.

Frode Berg, un fost poliţist de frontieră, a fost arestat de serviciul rus de securitate la Moscova în decembrie 2017 şi condamnat la 14 ani de închisoare pentru spionaj.

El a negat că era agent şi a pledat nevinovat la procesul său ce a avut loc la Moscova în aprilie.

Norvegia i-a acordat acum lui Berg compensaţii în valoare de 4,3 milioane de coroane (476.000 de dolari), potrivit canalului public NRK.

"Sunt foarte încântat. Este o ofertă de compensaţii foarte generoasă", a declarat Frode Berg pentru NRK.

El fusese acuzat că ar fi colectat informaţii despre submarine nucleare ruseşti.

Vorbind despre arestarea sa în Rusia, el a declarat reporterilor în noiembrie la întoarcerea sa în Norvegia că o persoană în care avea încredere i-a cerut să-i facă un serviciu, ceea ce el a acceptat fără să se gândească prea mult.

Un număr de cinci spioni condamnaţi au fost eliberaţi în noiembrie după un acord între Rusia şi Lituania. Lituania a trimis înapoi în ţara lor de origine doi cetăţeni ruşi, în timp ce Rusia l-a eliberat pe Berg împreună cu doi lituanieni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel