Noile sancţiuni economice impuse Moscovei au deja efect. Producătorul ceh de drone Primoco se retrage din Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la o posibilă invazie la scară largă a Ucrainei de către Rusia, producătorul ceh de drone Primoco a anunțat că își va opri activitățile pe piața rusă și își va vinde filială locală AO Primoco BPLA.

Într-o declarație, compania a citat diverse dificultăți legate de sancțiunile occidentale care urmau să fie impuse împotriva Rusiei drept motiv pentru care a decis să-și închidă activitatea în această ţară.

Singurul motiv pentru care am luat această decizie este regimul de sancțiuni impus Federației Ruse și imposibilitatea de a obține licența de export [n.a compania] necesară pentru a-și opera dronele” în Rusia, a precizat compania Primoco.

Ladislav Semetkovský, directorul executiv al Primoco UAV, a declarat că doar anul acesta filialele rusești au pierdut contracte în valoare de 1 miliard de ruble (12,6 milioane de dolari) din cauza condițiilor politice nefavorabile.

„Relațiile diplomatice dintre Republica Cehă și Uniunea Europeană, pe de o parte, și Rusia, pe de altă parte… sunt la un nivel scăzut. Drept urmare, nu ne putem îndeplini angajamentele și nu ne putem dezvolta afacerea pe piața rusă”, a spus Semetkovský.

Republica Cehă, unde compania Primoco îşi are sediul principal, este un aliat al NATO și un stat membru al Uniunii Europene. Ca răspuns la recunoașterea recentă de către Rusia a două regiuni separatiste susținute de Rusia din estul Ucrainei, Republica Populară Lugansk și Republica Populară Donețk, U.E a impus noi sancțiuni economice Moscovei.

„Oferim asistență Ucrainei. Le-am oferit ajutor sub formă de muniție, dar și ajutor umanitar și vom continua să facem acest lucru. Dar cel mai important lucru acum este acțiunea comună a Uniunii Europene și a NATO”, a scris pe 22 februarie premierul ceh Petr Fiala.

Pe piața rusă, compania cehă Primoco a furnizat drone exclusiv sectorului civil, potrivit declarației companiei. Potrivit publicaţiei Defense News, compania cehă nu a făcut până în prezent precizări cu privire la numele companiei ruse care ar fi interesată să cumpere filiala Primoco din Rusia. 

Producătorul ceh Primoco este specializat în fabricarea de UAV-uri de dimensiuni medii. Cel mai bun produs realizat de compania cehă este drona Primoco One 150 care are o greutate maximă de 150 kg (330 lb), o autonomie de 15 ore și o viteză maximă de 150 km/h (93 mph), conform datelor companiei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel