Noi nu am plecat niciodată sau o poză pentru istorie

H.D.Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
donald trump
EXCLUSIV
donald trump

O secvență fotografică de la G7 și o frază rostită de Președintele Putin, rămân până la întâlnirea Trump-Kim, referințe ale istoriei contemporane. Președintele Trump așezat cu mâinile împreună și o rictus facial exprimând o rară furie în fața unei mese unde în picioare cancelarul Merkel, Macron al Franței, May al Angliei și un prim ministru Italian efectiv în colțul uitat, dăruiesc toți o poză a unei lumi vechi în derivă. Un G7 care s-a rupt sub greutatea minciunii și falsului, asediat de o Rusie deja hiper-activă si un Președinte Trump decis să readucă țara sa în loja globală și imperială, a dovedit că se poate trece peste războaie, dar nu și peste minciunile unui june canadian needucat. Trudeau, produs al unei societăți canadiene mediocre în derivă și plină de ifose umanitare, a mințit. Președintele Trump a reacționat, efectiv anulând comunicatul comun final al întâlnirii. G7 practic a pierdut orice credibilitate. În cealaltă parte a lumii, un Președinte rus absolut calm a răspuns cu umorul velicorus specific, dar noi nu am plecat nicăieri. Răspunsul unei întrebări despre propunerea lui Trump ca Rusia să fie reprimită în G7.

Ambele secvente relatează de fapt drumul dezastruos al unei Europe blocate între gratuitatea grandilocventă a Franței si înghețul Germaniei. Aceste secvente prevestesc dezastrul politic al unei alianțe care dorește să se ridice deasupra propriei valori, pentru a îsi declara superioritatea găunoasă a pierderii de identitate națională și culturală.

Trump și Putin au acordat ultimul lor răspuns unei Europe deraiate de proprii ei leaderi. Acest răspuns va fi pe măsura ridicolului creat de un Trudeau care confundă istoria glorioasă a Canadei britanice cu nimicul prezentului său, oboselii declarate a unei Franța învinse de emigrația musulmană tânără și invadatoare și de aroganța legalizată a unei Germania plină de spaime.

O singură explicație putem da ridicolului fotografiat la Charlevoix și anume că nervozitate crescândă a Europei din G7 este dată de perspectiva unei înțelegeri între Trump si Kim. Dacă cei doi vor putea decide asupra denuclearizarii peninsulei Koreene atunci Europa din G7 va avea o problema reală. Pentru că sprijinul european și anti-american pentru înțelegerea nucleară cu Iranul se va nărui atunci când Trump, victorios, va cere celor doi franco-germani să rezolve în același mod radical dilema iraniană.

Cum singura soluție viabilă rămasă în acel moment pentru europeni va fi doar umorul putinian, G6-le promis de micul Napoleon a primit deja răspunsul: noi nu am plecat niciodată. Doar voi ați plecat crezând că ne impresionați. Vă asteptăm. Zâmbetul de plastic plin de marijuana al junelui politician canadian va fi strivit de privirile serios greoaie ale Japoniei si Chinei. Căci oricum cei mari nu confundă minciuna cu politica adevărată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel