Noble Partner 2018. Exerciţiu militar multinaţional în Georgia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Noble Partner 2018
Noble Partner 2018

Exercițiile militare multinaționale Noble Partner NATO 2018 vor începe în Georgia pe 1 august. Potrivit Ministerului georgian al Apărării, în acestea an vor participa circa 3.000 de soldați din 13 țări.

În special, trupele din Georgia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Estonia, Franța, Lituania, Polonia, Norvegia, Turcia, Ucraina, Azerbaidjan și Armenia vor participa la exercițiile Noble Partner 2018, care vor dura până pe 15 august.

Statele Unite au transportat echipament militar din Europa spre Georgia pentru instruire, inclusiv vehicule de luptă blindate Stryker, vehicule de luptă pentru infanterie Bradley și cinci tancuri de luptă M1A2 Abrams.

Echipamentul militar a fost livrat pe cale maritimă de la portul Constanța din România până la portul georgian Poti

Elicopterele militare americane, și anume elicopterele de atac Boeing AH-64 Apache și elicopterele utilitare Sikorsky UH-60 Black Hawk, vor fi, de asemenea, implicate în exerciții, potrivit UNIAN.

Un total de 1170 de trupe americane vor participa la exercițiile de anul acesta, inclusiv personalul Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA din Europa, care a sosit în Georgia pe calea aerului. Numărul de echipamente militare ale aviației americane și vehiculelor blindate germane va fi, de asemenea, majorat.

Se remarcă prezenţa a aproximativ 1300 de militari ai forțelor armate ale Georgiei, iar 500 de militari din alte țări vor participa, de asemenea, la exerciții. În total, sunt planificate să fie implicate aproximativ 140 de unități militare.

Georgia va găzdui pentru a patra oară exercițiul multinațional ,,Noble Partner’’

Scopul exercițiului militar multinațional "Noble Partner 2018" este de a îmbunătăți stabilitatea operațiilor defensive și ofensive, de a spori interoperabilitatea dintre forțele armate ale țărilor participante și de a contribui la securitatea regiunii Mării Negre. Motto-ul exercițiului militar este "Forța este în parteneriat". 

Scenariul exercițiului include exercitarea postului de comandă, exercițiile de foc în câmp deschis, contracararea manevrelor și elemente de sprijin în operații defensive și ofensive, se mai artă în comunicatul de presă al Ministerului Georgian al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel