Nimeni nu este lăsat în urmă. Câine al Infanterie Canine, salvat de Armata franceză

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Datorită calităților şi simţurilor, câinii militari sunt de cele mai multe ori un sprijin valoros în timpul misiunilor şi operaţiunilor militare, indiferent dacă implică detectarea materiale şi dispozitive explozive sau atacarea luptătorilor inamici. Astfel, în cadrul Armatei franceze există Regimentul 132, Infanterie Canină, angajat în teatrele de operații în care Armata franceză este prezentă. Așa este și cazul lui Nasky, a cărui poveste a fost relatată de Serviciul de Sănătate al Armatei franceze.

Curajul acestor câini este foarte apreciat şi răsplătiţi. Publicaţia franceză Opex 360 aminteşte că acesta practică – utilizarea câinilor de către armată – datează din timpul lui Napoleon Bonaparte, când câinele ''Mustață'', un câine din rasa „Barbet” a primit o medalie pentru curajul dovedit în bătălia de la Austerlitz: „Mustață, câine francez: să fie respectat și prețuit peste tot ca un om curajos”.

De asemenea, atunci când unul dintre câini pe care Armata franceză îi are este rănit, se face tot posibilul pentru a-l salva și vindecă. Așa este și cazul lui Nasky, a cărui poveste a fost relatată de Serviciul de Sănătate al Armatei franceze.

În cadrul operațiunilor din Guyana, desfăşurate de Forţele Armate Franceze, flerul câinilor militari este deosebit de util pentru găsirea combustibilului ascuns în pădure sau pe siturile miniere ilegale. Acesta era și rolul care i-a fost atribuit lui Nasky, un câine din Regimentul 132, Infanterie Canină al Armatei Franceze.

Cu toate acestea, în timpul unei misiuni de patrulare, câinele s-a pierdut de stăpânul său, iar timp de o săptămână, soldații l-au căutat fără neîncetat. Nasky a fost, în cele din urmă, găsit într-un sat aflat la o distanță destul de mare de locul unde fusese văzut ultima dată, iar un detașament de trei soldați a fost trimis pentru a-l recupera. 

În același timp, medicul veterinar din cadrul Forţelor Armate franceze din Guyana (FAG) a pregătit prima evacuare medicală [EVASAN] a unui câine cu avionul, profitând de o misiune logistică care urma să fie efectuată cu aeronavă militară CN-235.

„Această evacuare medicală a unui câine militar, un eveniment extrem de rar [o primă în cadrul FAG], a fost posibilă prin implicarea tuturor, ca la o evacuare medicală umană. Fiind un câine militar, Nasky a fost considerat luptător cu drepturi depline ”, conchide SSA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel