Niciun an fără incidente la paradă. Rușii au scos pe străzi bătrânele tancuri T-26, dar unul a luat foc (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe paginile de socializare a apărut o filmare cu un tanc T-26 care a luat foc în timpul paradei organizate cu ocazia Zilei Victoriei.

Evenimentul cu pricina, spun autorii postării, ar fi avut loc în localitatea Ufa din regiunea Bashkortostan, Federația Rusă.

Dacă pe 9 mai 2021 peste 12.000 de militari, 190 de piese de tehnică ale armatei și 76 avioane de luptă și elicoptere au defilat la Moscova, în alte orașe au avut loc festivități mai restrânse în care a fost prezentată și tehnică militară veche, care a luat parte la cel de-al Doilea Război Mondial și a contribuit la înfrângerea Germaniei naziste.

În acest context pe străzile din Ufa au defilat și bătrânele tancuri sovietice T-26. Doar că, în timpul evenimentului, un tanc a luat foc. Imaginile au fost publicate pe internet.

 

 

 

T-26 e un tanc ușor sovietic, aflat în serviciul URSS-ului între 1931 și 1945. A fost în dotarea mai multor Armate, inclusiv în dotarea României. Tancul a luat parte la cel de-al Doilea Război Mondial, în invadarea Poloniei, în Războiul de Iarnă dintre URSS și Finlanda, dar și la Războiul Civil Spaniol (1936-1939)

Nu e primul incident în care e implicat un tanc al Federației Ruse. Anul trecut un tanc T-72 al Rusiei a luat foc, iar incidentul a avut loc în contextul verificărilor inopinate ordonate la vremea respectivă de Vadimir Putin

În 2015, noul tanc T-14 Armata era prezentat publicului pentru prima dată la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai 2015, dar cu două zile înaintea evenimentului, pe 7 mai, în timpul repetiţiilor pentru paradă, unul dintre tancurile T-14 s-a defectat, refuzând să mai pornească.

Un incident similar cu cel în care a fost implicat tancul T-72 a avut loc mult mai recent, la finalul lunii iunie, când rușii au organizat parada militară cu ocazia Zilei Victoriei, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 9 mai 2020, dar care a fost amânată din cauza pandemiei de noul coronavirus.

Și la parada de anul trecut au fost probleme. Parada Zilei Victoriei a avut loc în iunie 2020, în contextul pandemiei de Covid-19,  iar atunci cel mai nou model de transportor blindat rusesc VPK-7829 K-17 Bumerang 8x8 a luat foc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel