Nave de război ale Iranului au ajuns în Indonezia, la Jakarta

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Nave de război din cadrul Flotilei 66 a Iranului au ajuns în capitala indoneziană Jakarta, ca parte a eforturilor de a stimula relațiile militare dintre cele două țări, transmite agenția iraniană Tasnim.

Potrivit biroului de presă al Marinei Iraniene, comandantul flotilei navelor de război, căpitanul Ehsan Nasiri a declarat că flota de luptă și de antrenament a ancorat la Jakarta după 25 de zile de navigare în apele internaționale. El a mai spus că flota este programată să rămână în Jakarta timp de trei zile, timp în care iranienii se vor întâlni cu înalți comandanți militari ai Indoneziei.

Flota iraniană intenționează să participe și la unele competiții sportive cu personalul Marinei Indoneziene. Luna trecută, flotilla a efectuat antrenamente în raza orașului port Bandar Abbas.

În ultimii ani, forțele navale ale Iranului și-au sporit prezența în apele internaționale pentru a asigura rutele navale și pentru a proteja navele comerciale și petrolierele împotriva piraților.

În conformitate cu eforturile internaționale de combatere a pirateriei, Marina iraniană a efectuat, de asemenea, patrule anti-piraterie în Golful Aden pentru a proteja navele implicate în comerțul maritim, în special cele deținute sau închiriate de Iran.

Vezi și: Indonezia vrea să contracareze China. Jakarta solicită Parisului să-i vândă submarine Scorpene şi avioane Rafale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel