Indonezia vrea să contracareze China. Jakarta solicită Parisului să-i vândă submarine Scorpene şi avioane Rafale

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul indonezian al Apărării, Prabowo Subianto, a avut la începutul săptămânii trecute, pe 13 ianuarie, o întâlnire bilaterală cu omologul său francez Florence Parly, deoarece cele două țări își propun să încheie un acord de cooperare în domeniul apărării, în acest an, potrivit The Jakarta Post.

Ministrul indonezian al Apărării s-a întâlnit cu Florence Parly la Ministerul francez al Apărării. În cadrul acestei întâlniri, cei doi miniștri au discutat despre ce măsuri trebuie adoptate pentru consolidarea legăturilor bilaterale, deja existente, în domeniul apărării, dar și despre ce eforturi trebuie depuse pentru promovarea industriei de apărare a Indoneziei.

Prabowo Subianto a ţinut să precizeze, în cadrul vizitei sale la Paris, că Indonezia și Franța au o bună cooperare în domeniul apărării, dar şi faptul că ţara sa vrea să continue consolidarea aceastei cooperări, în special în domeniile care pot îmbunătăți calitatea echipamentelor şi tehnicii militare a armatei indoneziene și să promoveze industria de apărare naţională.

Ambasadorul Indoneziei în Franța, Arrmanatha Nasir, a declarat că există o mulțime de oportunități care pot conduce la o crește a nivelului de cooperare în domeniul apărării, deoarece cele două ţări s-au bucurat de relații bilaterale bune și fiecare a avut o politică externă independentă.

În cadrul întâlnirii de luni, potrivit lui Arrmanatha, cei doi miniștri au convenit să-și consolideze cooperarea în domeniul apărării printr-un Acord de Cooperare în domeniul Apărării (DCA), care este de așteptat să fie semnat în acest an și să servească drept cadru pentru viitoarea cooperare în acest domeniu.

DCA va acoperi cooperarea în următoarele domenii: dezvoltarea industriei de apărare; cercetare şi dezvoltare, cu accent pe noile tehnologii militare; cooperarea în domeniul informațiilor și combaterea terorismului, precum și colaborări în operațiuni de menținere a păcii și misiuni umanitare în cazul producerii unor dezastre naturale.

În 2017, cele două țări au semnat o scrisoare de intenție prin care au convenit să sporească cooperarea în domeniul apărării, inclusiv securitatea maritimă și cooperarea maritimă.

Franța, ca țară posesoare a unei industrii de apărare avansată, poate fi un partener strategic în eforturile Indoneziei de a-și moderniza apărarea și de a accelera dezvoltarea industriei naţionale de apărare națională, pentru a putea face parte din „lanțul global de producție" a echipamentelor și tehnicii militare, a precizat Arrmanatha.

La Paris, Prabowo a participat, de asemenea, la întâlniri cu companii franceze din industria de apărare care produc muniții, avioane de vânătoare, nave și radare. Prabowo exprimând speranța că industria franceză de apărare ar putea ajuta Indonezia să își îmbunătățească capacitatea de apărare prin transferuri de tehnologie. Vizita lui Prabowo în Franța a fost prima întâlnire la nivel înalt din acest an, cele două țări sărbătorind 70 de ani de relații diplomatice.

 

Indonezia vrea arme din Franţa pentru a face față intenţiilor expansioniste ale Chinei

 

Ministrul indonezia al Apărării a explicat Franței că țara sa dorește să se înarmeze pentru a putea contracara ameninţările de securitate al Chinei. Jakarta ar fi interesată de 48 de avioane Rafale, 4 submarine clasa Scorpene și 2 corvete clasa Gowind, cel puţin asta susţine, într-un articol pentru ziarul francez La Tribune, ziaristul Michel Cabirol, preocupat de domeniul apărării.

Michel Cabirol spune că, potrivit unor surse, Indonezia este interesată să achiziționeze avioane de vânătoare Rafale (Dassault Aviation), submarine Scorpene și corvete Gowind (Naval Group). Vizita la Paris a ministrului Apărării al Indoneziei, Prabowo Subianto, un fost general de renume, a fost considerată constructivă. Tensiunile cu China duc la reînarmarea țărilor care se învecinează cu Marea Chinei. Acesta este cazul Indoneziei, care a desfășurat aeronave de luptă și nave de război în jurul insulelor Natuna, lângă Marea Chinei de Sud.

Potrivit unor surse intervievate de La Tribune, Jakarta este interesată de 48 de avioane Rafale, până la 4 submarine Scorpene înzestrate cu rachete Exocet SM39 și de două corvete Gowind de 2.500 de tone. Aceste achiziții ar putea fi făcute printr-un acord interguvernamental între Franța și Indonezia, care ar dori să se deruleze foarte rapid. În 10 ani, Parisul a vândut către Jakarta echipamente și tehnică militară în valoare 1,36 miliarde de euro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2023 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1