NAT1, arma de asalt fabricată la Cugir, la standarde NATO

nat1
nat1

NAT1 este noua armă de atac proiectată la Cugir, aceasta urmând să intre în producție, fiind perfect compatibilă cu armele existente în dotarea armatelor din ţările NATO.

NAT1, de calibrul 5,56 X 45 NATO, ar putea fi produsă la Fabrica de Arme Cugir,  unitate care nu renunţă totuși la fabricarea AKM-urilor.

Prototipul a fost realizat pe liniile tehnologice existente la ora actuală la Cugir, proiectarea aparţinând colectivului de cercetare-dezvoltare din cadrul societăţii din Cugir. Ca performanţe, NAT1 este comparabilă cu aceleaşi arme ale soldaţilor NATO, în special cu puştile americane din seria M.

Fără încărcător, puşca are 3.450 de grame iar cu încărcător, sub patru kilograme.

[citeste si]

Fabrica de armament din Cugir produce arme pe două segmente, un segment militar şi unul civil. Pe partea civilă, producem arme semiautomate, destinate vânătorii, tirului sportiv, arme care se exportă pe piaţa Statelor Unite, pe pieţele europene, în spaţii cum ar fi Germania, Belgia, Spania. Pe segmentul militar, se produc AKM-uri, produse care fac obiectul contractelor externe.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel