Motorola: Realitate Augumentată, drone și senzori pentru acțiune la calamități

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Tehnologie de ultimă oră focusată pe realitate augumentată, drone și senzori de date. Așa arată viitorul în privința înmagazinării și prelucrării datelor în caz de dezastre.

Tehnologie și pregătire permanentă. Acestea par a fi armele cele mai puternice ale omenirii din acest deceniu. Câștigarea luptelor secolului nostru nu mai depind doar de numărul celor implicați, ci și de tehnoilogiile utilizate. Una dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei, Motorola Solutions, a impus noi strandarde în privința sistemelor proiectate pentru anticiparea dezastrelor și combaterea efectelor de către autorități.

"În ultimii ani, tendințele rapide de urbanizare sunt însoțite de schimbări climatice globale și de o creștere dramatică a dezastrelor naturale. Întrucât agențiile guvernamentale și echipajele de urgență se străduiesc să ofere cel mai bun răspuns, devine din ce în ce mai clar că tehnologia va juca un rol mai important în construirea unor comunități care pot face față mai bine unor astfel de situații. Motorola Solutions își va prezenta viziunea pentru viitorul tehnologiilor necesare în caz de calamități naturale la Critical Communications World 2018 (15-17 mai, Berlin, Germania, standul C10).

Numărul catastrofelor naturale a crescut dramatic în ultimele decenii, în contextul în care lumea de astăzi trăiește de trei ori mai multe dezastre decât în urma cu trei decenii. Agențiile de siguranță publică din întreaga lume știu că, atunci când lovește un dezastru, comunicarea este adesea limitată sau inexistentă, deci trebuie să se bazeze pe soluțiile de comunicații cele mai rezistente și mobile. În ultimii 90 de ani, Motorola Solutions a furnizat clienților săi aceste sisteme robuste de radiotelefonie mobilă (Land Mobile Radio - LMR), care sunt proiectate astfel încât să rămână operaționale în timpul catastrofelor naturale la scară mare și să ofere interoperabilitate între departamentele care trebuie să intervină" se arată în comuncatul transmis de Motorola Solutions.

 Soluții de bandă largă (broadband) și software care oferă o imagine mai clară și de ansamblu

Sistemele LTE de siguranță publică, construite în ultimii ani cu acest scop, oferă date din ce în ce mai importante pentru înțelegerea situațiilor complexe tipice dezastrelor naturale la scară mare, permițând o mai bună coordonare între agenții. Cele mai recente infrastructuri ultra-portabile LTE - LXN 500 de la Motorola Solutions - permit operatorilor să implementeze rapid, oriunde o rețea de date LTE. Cu o greutate mai mică de 6 kilograme, LXN 500 poate fi transportat inclusiv în rucsac sau în vehicule ușoare. De asemenea, are o caracteristică care permite extinderea razei de acoperire prin angrenarea mai multor unități.

Motorola Solutions proiectează un viitor apropiat în care tot mai multe date sunt introduse în sistemele Command Center, oferind factorilor de decizie o imagine mai amplă asupra evenimentelor înainte, în timpul și după producerea unui incident. Datele mai vechi vor fi analizate pentru a putea prestabili în ce zone s-ar putea produce inundații sau alte incidente, în timp ce fluxurile live video agregate oferă imagini cu ceea ce se întâmplă în diferite locuri. Evenimentele și acțiunile de răspuns la acestea, integrate într-o cronologie, vor fi analizate după incident pentru a determina cele mai bune metode de acțiune în viitor.

 Faceți loc pentru realitatea augmentată (AR), drone și senzori de date

Abundența datelor disponibile din diverse surse - cum ar fi senzorii de cutremur și de inundații, datele meteorologice și chiar social media - pot furniza în mod clar informații critice înainte, în timpul și după producerea unui dezastru natural, ajutând factorii de decizie să facă alegerea corectă și să alerteze în timp util echipajele de urgență potrivite pentru fiecare situație în parte. Cu toate acestea, devine tot mai clar faptul că această abundență de date reprezintă o provocare, mai ales în ceea ce privește analizarea și prezentarea informațiilor într-o manieră relevantă, care să poată fi transpusă în  acțiune.

 Luând în considerare toate aceste lucruri, Motorola Solutions investește în companii și în tehnologii care pot avea, în viitor, un impact semnificativ asupra intervențiilor și a managementului unei situații de criză provocate de un dezastru. Ultima investiție a companiei în Edgybees reprezintă o mare oportunitate de a vizualiza date în timp real, pentru factorii de decizie. Motorola Solutions și Edgybees vor demonstra la CCW, în Berlin, cum realitatea augmentată, integrată cu imagini live filmate din dronă, poate oferi o experiență relevantă în camerele de control și pentru cei care manageriază intervențiile în caz de incident.

 “În calitate de lideri în domeniul tehnologiei destinate siguranței publice, ne angajăm să explorăm soluții bazate pe tehnologie pentru provocările cu care se confruntă clienților noștri. Senzorii inteligenți și sursele de date, capabilitățile de bandă largă, dar și noile tehnologii precum AR și dronele ne pot ajuta să furnizăm informații complete, în timp real, operatorilor de siguranță publică în momentele care contează ", a declarat Paul Steinberg, Motorola Solutions CTO.

 

 

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel