Moldova, posibil exercițiu comun cu NATO: ”Pas important pentru țară”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, susține că a purtat discuții cu Alianța Nord-Atlantică referitor la organizarea unui exercițiu militar comun pe teritoriul Republicii Moldova.

Ministrul Apărării a oferit aceste informații într-o emisiune la televiziunea Publika TV, informează portalul deschide.md.

„Republica Moldova din anul 2004 nu a găzduit exerciții și acest lucru ar fi un pas important pentru țară. Noi încercăm să amplificăm acest proces. Am mers, mergem și vom merge la exerciții militare" a afirmat ministrul.

Oficialul spune că poartă discuții cu partenerii de dezvoltare pentru a extinde geografic participarea la exerciții militare pentru a face militarii moldoveni interoperabili cu militarii altor țări.

Potrivit lui, acest lucru este necesar pentru ca militarii moldoveni să acumuleze experiență de la statele care au participat la conflicte armate.

„Această experiență noi nu avem de unde să o acumulăm decât prin exercițiile comune pe care le întreprindem", a afirmat ministrul apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel