Moldova, posibil exercițiu comun cu NATO: ”Pas important pentru țară”

Tudor Curtifan / 09 noi 2018 / 11:28

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, susține că a purtat discuții cu Alianța Nord-Atlantică referitor la organizarea unui exercițiu militar comun pe teritoriul Republicii Moldova.

Ministrul Apărării a oferit aceste informații într-o emisiune la televiziunea Publika TV, informează portalul deschide.md.

„Republica Moldova din anul 2004 nu a găzduit exerciții și acest lucru ar fi un pas important pentru țară. Noi încercăm să amplificăm acest proces. Am mers, mergem și vom merge la exerciții militare" a afirmat ministrul.

Oficialul spune că poartă discuții cu partenerii de dezvoltare pentru a extinde geografic participarea la exerciții militare pentru a face militarii moldoveni interoperabili cu militarii altor țări.

Potrivit lui, acest lucru este necesar pentru ca militarii moldoveni să acumuleze experiență de la statele care au participat la conflicte armate.

„Această experiență noi nu avem de unde să o acumulăm decât prin exercițiile comune pe care le întreprindem", a afirmat ministrul apărării.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy