Moldova oferă serviciilor de informații o putere mai mare pentru a lupta cu spionajul rus. Grosu: Moldova - plină până la refuz de spioni ruși

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova
Foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova

Noua Legea cu privire la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) va intra în curând în Parlament, a declarat șeful Legislativului Igor Grosu.

Legea oferă instrumente suplimentare SIS în lupta contra spionajului, a precizat Grosu, la un post de televiziune din Republica Moldova, citat de portalul Deschide.md.

„Legea cu privire la SIS, zilele acestea va fi înregistrată o nouă versiune a legii care va oferi instrumente suplimentare, noi Serviciului în lupta cu „agentura”, contra spionajului că suntem doldora de spioni ai Federației Ruse și aici și în stânga Nistrului”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a ținut să precizeze că noua lege vine să ofere instrumente instituțiilor responsabile de securitate și ordinea publică și în același timp să îi „descurajeze pe cei care lucrează pentru alte state.

Potrivit lui Grosu, Legislativul va înăspri și prevederile legislației naționale pentru infracțiunile ce țin de trădare de patrie, activitatea în interesul altor state.

 

Moldova, vulnerabilă în fața agresiunii Ruse

 

Republica Moldova a anunţat în urmă cu câteva săptămâni expulzarea unui diplomat rus de la Chişinău, după ce resturile unei rachete ruse, doborâtă de apărarea antiaeriană a Ucrainei, au căzut asupra satului Naslavcea (raionul Ocniţa).

Pe fondul crizei bilaterale dintre cele două state, Rusia a anunțat și ea o măsură similară, expulzând un angajat moldovean al Ambasadei Republicii Moldova din Moscova.

Republica Moldova e supusă totodată unui șantaj energetic fără precedent de către Rusia, Chișinăul cerând sprijinul Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI: R. Moldova, supusă unui atac hibrid masiv rus. Cum încearcă FSB-ul să plaseze prin proxy Rusia între România și Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel