Turcia şi-a modernizat toate tancurile M60T (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Modernizarea tuturor tancurilor de luptă M60T, incluse în inventarul Forțelor Armate Turce (TSK), a fost finalizată în conformitate cu programul de înzestrare militară stabilit de Directoratul pentru Industria de Apărare din Turcia (SSB).

Modernizarea tuturor tancurilor M60T ale Forțelor Armate Turce, la configurația M60TM, a fost stabilită de Directoratul pentru Industria de Apărare al Turciei (SSB). Președintele SSB, Ismail Demir, a declarat, pe 12 iunie, că Turcia este a treia ţară care deţine tancuri modernizate M60TM.

Proiectul Firat a fost lansat în mai 2017 de către SSB pentru a îmbunătăţi nivelul de protecţie al tancurilor de luptă din dotarea TSK şi a constat în instalarea unui sistem de protecție activă. Modernizarea a fost realizată de compania turcă de apărare ASELSAN, lider naţional pe acest segment de piaţă.

Demir a spus că tancurile au fost anterior modernizate în Israel, datorită dependenței industriei de apărare de tehnologia din alte state, cu toate acestea, datorită proiectelor naţionale, derulate în ultimii zece ani în Turcia, dependența externă a scăzut semnificativ.

Demir a declarat că sunt mai multe îmbunătăţi aduse tancurilor M60T, dincolo de modernizarea care a avut loc în Israel. Afirmând că sistemele de avertizare tipurie, diverse sisteme optice și sistemele defensive de contramăsuri au fost instalate pe aceste tancuri datorită proiectelor derulate de compania ASELSAN. Președintele SSB a ţinut să sublinieze că una dintre cele mai noi şi importante caracteristici de care tancurile M60TM dispun este sistemul de protecție active şi că acest proces de modernizare a deschis drumul către lansarea primului tanc principal de luptă complet autohton, Altay.

Pe lângă tancurile M60, programul de modernizare a tancurilor Leopard TSK este în curs de desfășurare, a precizat Demir, mulțumind tuturor companiilor din industria de apărare din Turcia pentru munca depusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel