Batalionului 202 Apărare CBRN, din Divizia 2 Infanterie Getica, misiune de decontaminare în municipiul Suceava

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa Foto: Pagina oficială de facebook a Statului Major al Apărării
Sursa Foto: Pagina oficială de facebook a Statului Major al Apărării

Începând cu 03 aprilie 2020, un detașament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN, din Divizia 2 Infanterie Getica, acționează în sprijinul autorităților locale pentru decontaminarea/ dezinfectarea căilor rutiere, tehnicii sanitare și personalului medical din municipiul Suceava, a precizat Statul Major al Apărării, pe pagina oficială de Facebook.

Militarii participă, astfel, la efortul național de limitare a efectelor pandemiei generată de COVID-19.

Detașamentul, compus din 10 autospeciale de decontaminare a terenului, 1 autospecială de decontaminare a personalului și aproximativ 70 de militari, va utiliza soluții de dezinfectare (hipoclorit de sodiu) care necesită luarea unor măsuri de precauție privind accesul persoanelor în zonă pentru o perioadă de timp de până la două ore, măsuri ce vor fi stabilite și implementate de autoritățile locale.

Forțe și mijloace de sprijin, din mai multe unități din subordinea Diviziei 2 Infanterie, vor executa în zona respectivă misiuni de transport, asigurare medicală, însoțirea coloanelor și controlul circulației.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel