Ministrul rus al apărării a anunțat desfășurarea unei serii de exerciții pregătitoare pentru manevrele “Vest-2021”

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unei reuniuni a Consiliului Social de pe lângă Ministerul rus al Apărării, pe 02.06.2021, ministrul Serghei Șoigu a informat despre planurile de desfășurare a unei serii de exerciții pregătitoare, care vor precede exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021.

“Înainte de exercițiul Vest-2021, vom avea o serie întreagă de exerciții pregătitoare, care preced, de regulă, orice exercițiu major de acest fel”, a spus Șoigu.

Potrivit precizărilor ministrului, până la sfârșitul anului, pe lângă manevrele Vest-2021, sunt planificate o mulțime de activități de pregătire pentru luptă.

Serghei Șoigu a reamintit că, anterior, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, s-a desfășurat o verificare de control asupra nivelului de pregătire pentru luptă și și-a exprimat nedumerirea pentru faptul că “aceasta i-a speriat pe vecinii occidentali”, deși a fost efectuată în mod planificat. “Aș dori să menționez că toate activitățile au fost executate în mod planificat și în conformitate cu acordurile internaționale. Cu toate acestea, din anumite motive, vecinii noștri occidentali s-au speriat foarte tare”, a menționat Șoigu.

Exercițiul strategic comun Vest-2021 se va desfășura, în luna septembrie, în poligoane militare din Rusia și Republica Belarus. Anterior s-a anunțat că scenariul exercițiului va avea în vedere una dintre variantele posibile de reacție la escaladarea situației politico-militare dintr-un stat convențional. Șoigu a spus că, în timpul exercițiului ruso-belarus, va fi întrebuințată masiv Aviația Militară.

Comentariul autorului: În aceeași zi cu declarațiile ministrului rus al apărării, Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest a anunțat că, la exercițiul ruso-belarus Vest-2021, care se va desfășura în perioada 10-16 septembrie pe teritoriile celor două state, va participa Armata 1 Tancuri. Aproximativ 7.000 de militari din cadrul structurilor armatei au ieșit, în aceste zile, în poligoane militare din cinci regiuni din vestul Rusiei (Moscova, Nizhny Novgorod, Smolensk, Ivanovo și Yaroslavl), unde vor desfășura activități de pregătire pentru luptă.

De asemenea, în luna aprilie, comandantul Flotei din Marea Baltică, Aleksandr Nosatov, a declarat că flota va participa la menevrele Vest-2021.

Probabil că, la cel mai mare exercițiu planificat în acest an de instrucție vor lua parte multe structuri militare rusești din vestul țării, atât din cadrul Regiunii Militare Vest, cât și de la nivel central. De asemenea, vor fi aduse în sprijin mari unități și unități militare din Regiunile Militare Sud și centru, precum și de la Flota de Nord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel