Ministrul german al Apărării: Rachetele chinezești amenință Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că rachetele chinezești reprezintă o amenințare pentru Rusia, astfel că Moscova ar trebui să fie interesată de implicarea Chinei într-un nou tratat de dezarmare, siliar cu Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), precizează site-ul Uawire.org care citează publicaţia germană focus.de.

Șeful Ministerului Apărării al Germaniei a declarat că rachetele chinezești cu rază medie de acțiune pot ajunge cu ușurință pe teritoriul Rusiei.

,,La fel cum rachetele rusești reprezintă o amenințare pentru Europa, rachetele chineze reprezintă o amenințare pentru Rusia", a subliniat Ursula von der Leyen.

Rusia nu a văzut cu ochi buni declaraţia ministrul german al apărării şi a ţinut să reacţioneze în stilul său caracteristic.

Rachetele chinezești nu amenință Rusia, iar declarația făcută de ministrul german al apărării, referitoare la faptul că aceste rachete constituie un pericol pentru Federația Rusă nu corespunde realității, a declarat, pentru RIA - Novosti, prim-vicepreședintele Comitetului pentru probleme internaționale al Consiliului Federației (camera superioară a legislativului rus), Vladimir Djabarov, citează Rador.

,,Sunt pur și simplu niște cuvinte, rachetele chinezești nu reprezintă nici o amenințare pentru Rusia", a spus Djabarov. Senatorul rus este de părere că declarația ministrului german al apărării a fost dictată de dorința țărilor europene de a reanima Tratatul INF.

,,Pentru reanimarea Tratatului INF, trebuie să existe mai multe țări participante. Și China, și India, și Pakistanul au rachete cu rază medie și mică de acțiune". Djabarov a reamintit faptul că președintele Rusiei, Vladimir Putin, declara anterior că Rusia este pregătită pentru convorbiri ample la care să se discute ce soartă va avea Tratatul INF.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel