Ministrul Ciucă le-a cerut militarilor testarea amănunțită a Piranha V, în condiții similare operațiunilor reale

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Nicolae Ciucă, sursă foto: MApN
Nicolae Ciucă, sursă foto: MApN

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă a efectuat ieri o vizită de lucru în municipiul Craiova, la unităţi militare din garnizoană.

La sediile Comandamentului Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei și al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, ministrul apărării a fost informat despre lucrările de modernizare a infrastructurilor ambelor cazărmi.

Totodată, potrivit MApN, la Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu specialiştii militari implicaţi în procedura de recepţie a primului lot de transportoare blindate pentru trupe Piranha V.

 

Ciucă cere militarilor testarea amănunțită a blindatelor Piranha V în condiții similare operațiunilor reale

 

2. Nicolae Ci... (nicolae_ciuca_craiova_06264100.jpg)

„Ministrul apărării naţionale a aflat de la „Scorpionii Roșii” care este stadiul evaluării și le-a cerut din nou militarilor ca procedurile pentru recepţia noilor blindate să fie respectate întocmai și toate transportoarele să fie testate amănunțit, în condiții similare cu cele impuse de condiţile reale ale mediului operațional”, informează sursa citată, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

La Colegiul Militar Național „Tudor Vladimirescu”, ministrul apărării naționale a vizitat șantierul unde se construiesc noile facilități ale instituției de învățământ, a discutat cu conducerea colegiului și s-a întâlnit cu câțiva elevi din clasa a noua, pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă aceștia și dacă s-au adaptat cerințelor de desfășurare a programului de învăţământ în mediul online.

Amintim că în cursul săptămânii trecute primul lot de transportoare blindate 8x8 Piranha V a ajuns la Scorpionii Roşii - militarii Batalionului 26 Infanterie, Craiova.

În total, Armata română va avea 227 de transportoare blindate, în valoare de 868 de milioane de euro.

În acest sens e de precizat și faptul că General Dynamics a plătit deja 8,5 milioane de euro pentru că a întârziat cu aproape un an livrarea primului lot. Inițial, blindatele aveau probleme cu turela de 30 de mm și cu sistemul de comunicații.

 

Despre Piranha V

 

Piranha 5 este un blindat cu o greutate de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului şi 8 soldaţi. Poate fi configurat pe şasiuri 8×8 şi 4×4. Are un motor diesel MTU 6V199 de 586 CP şi 2.200 Nm.


Piranha 5 poate rula cu o viteză maximă de 100 de km/h şi are autonomie de 1.000 de km. Transportorul blindat poate urca rampe cu înclinație de 60% şi poate să treacă prin şanţuri cu o adâncime maximă de 1,5 metri.

Transportoarele Piranha 5 care ar urma să îndeplinească rolul de vehicul de luptă sunt echipate cu turele cu un tun de 30 de mm și mitraliera calibru 7,62 mm. Cele care vor avea rol de punct mobil de comandă vor avea o o turelă cu mitralieră cal. 12,7 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel