Ministrul britanic al apărării: Îi antrenăm pe soldaţii ucraineni să lupte în modul occidental, cu mai puţină muniţie

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Foto ilustrativă: Militari ucraineni, Statul Major al Armatei Ucrainei, facebook
Foto ilustrativă: Militari ucraineni, Statul Major al Armatei Ucrainei, facebook

Potrivit Reuters, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat miercuri că Marea Britanie îi învață pe soldații ucraineni să lupte mai mult în "mod occidental" şi să folosească mai puţină muniţie decât în modul de luptă tradiţional sovietic.

Potrivit Reuters, Marea Britanie și alți aliați occidentali antrenează soldații ucraineni și furnizează Ucrainei arme și muniție pentru a o ajuta să lupte împotriva Rusiei.

"Ucraina folosește cantități masive de muniție pentru a se apăra, acesta fiind unul dintre motivele pentru care îi antrenăm (pe soldați) să lupte în mod occidental", a declarat Wallace la Times Radio.

El a susținut că Marea Britanie a achiziționat şi comercializat muniţie după standardele sovietice, ajutând în acelaşi timp armata ucraineană să se schimbe pentru a obţine "acces la stocurile noastre de muniţie".

"În același timp, îi învățăm să se asigure că (muniția) este folosită într-un mod foarte util și precis", a explicat el.

"Maniera rusă sau sovietică de război include multă muniție și baraje mari de artilerie, iar noi niciodată nu ne-am pregătit de luptă în acest fel în cadrul NATO", a adăugat ministrul britanic.

Întrebat dacă aliații occidentali vor furniza Ucrainei și avioane de luptă, Wallace a spus că utilizarea avioanelor de luptă necesită o pregătire amplă a piloților, precum și forțe de sprijin substanțiale, și că Marea Britanie ar putea oferi un sprijin mai rapid prin livrarea de arme precum rachete antiaeriene.


 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel