Ministrul Apărării, la Reuniunea Consiliului Afaceri Externe şi Comitetul Director al Agenţiei Europene de Apărare

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: Nicolae Ciucă Facebook
Sursă foto: Nicolae Ciucă Facebook

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, va participa, vineri, în sistem videoconferinţă, la Reuniunea Consiliului pentru Afaceri Externe (CAE) în formatul miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, respectiv la lucrările Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare (EDA).

Potrivit unui comunicat MApN, transmis către DefenseRomania la nivelul Comitetului Director EDA, miniştrii apărării vor aproba bugetul Agenţiei pentru anul 2021 şi Cadrul tri-anual de planificare pentru perioada 2021-2023 şi vor dezbate rezultatele primului ciclu complet al Procesului de revizuire anuală coordonată a apărării (CARD), încheiat în acest an.

În ceea ce priveşte reuniunea CAE, substanţa dezbaterilor va viza două teme majore şi de actualitate pe agenda UE în domeniul apărării, lansarea propriu-zisă a Busolei Strategice, document de orientare strategică în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună, respectiv concluziile procesului de revizuire a Cooperării Structurate Permanente (PESCO).

În marja reuniunii, se va desfăşura şi o videoconferinţă a miniştrilor apărării UE din Partidul Popular European (PPE), în cadrul căreia va avea loc un schimb de opinii privind relaţia Uniunii Europene cu partenerii strategici şi transatlantici şi vor continua dezbaterile pe marginea proiectului strategiei PPE privind evoluţia cooperării în cadrul UE în domeniul Apărării. 

Citește și: Ministrul Ciucă explică achizițiile din SUA: Rachetele americane, cele mai bune. România primește tehnică nouă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel