Ministerul Apărării din India a comandat peste o sută de tancuri Arjun Mk 1A

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din India (MOD) a încheiat negocieri cu Ordnance Factory Board (OFB) pentru a achiziționa 118 unități din tancul principal de luptă Arjun Mk 1A, dezvoltat indigen, pentru armata indiană (IA), la o valoare estimată de 888,7 milioane de dolari, transmite Jane.

Comanda prevede, de asemenea, un pachet de inginerie și suport timp de doi ani, care va include întreținere, piese de schimb și simulatoare pentru antrenamentul echipajelor. Livrările trebuie să înceapă în termen de 30 de luni de la semnarea contractului și vor fi finalizate în maximum cinci ani, au declarat oficialii OFB.

Tancul principal de luptă, Arjun Mk 1A modernizat, a fost aprobat pentru achiziții de către Ministerul Apărării la sfârșitul anului 2018 în urma încercărilor de validare. Această comandă se adaugă celorlalte 124 de tancuri Arjun Mk 1 care sunt în serviciu din 2004.

Inginerii de la Combat Vehicles Research and Development Establishment (CVRDE), care au proiectat Arjun, au spus că îmbunătățirile modelului Mk 1A sunt substanțiale. Acestea includ sisteme de imagini termice avansate pentru lupta pe timp de noapte, sisteme de navigație îmbunătățite, un sistem digital de control și un plug anti-mine.

Potrivit directorului Combat Vehicles Research and Development Establishment, Shiv Kumar, varianta Mk 1A este operată de un echipaj format din patru oameni și este dotată și cu noi sisteme de vedere panoramică pentru comandantul tancului, un motor auxiliar mai puternic (capacitate de 8,5 kW) și un sistem de comunicare îmbunătățit, capabil să transmită în timp real date. Exteriorul și turela la Mk 1A au fost modificate pentru a face mai dificilă detectarea tancului principal de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel