Ministerul Apărării din Elveția a aprobat achiziția mortierelor autopropulsate Morser 16 - Video

Eduard Pascu / 28 apr 2020 / 16:57

Departamentul Federal al Apărării din Elveția a anunțat că au fost finalizate cu succes testele unei versiuni avansate a mortierului autopropulsat Morser 16 de calibru 120 mm și că aceste sisteme, vor ajunge în armata elvețiană din 2024, transmite Defence Blog.

În ianuarie 2016, Oficiul Federal Elvețian pentru Achiziții de Apărare a încheiat un contract cu RUAG în valoare de 404 de milioane de franci elvețieni pentru furnizarea de 32 de mortiere autopropulsate Morser 16 și 12 vehicule speciale către armata elvețiană. Noul sistem de mortier este format dintr-un sistem de mortier RUAG COBRA care a fost montat pe un vehicul cu roți PIRANHA 5.

Conform Armyrecognition.com, COBRA este un sistem de mortier de înaltă tehnologie care cântărește 1.200 kg (fără sistemul automat de încărcare) sau 1.350 kg (cu sistem de încărcare). Forța de recul este de 30 de tone în 30 de milisecunde. Tragerea primei runde se poate face foarte rapid în mai puțin de 60 de secunde.

RUAG a spus că sistemul COBRA este rapid și precis. Configurarea și încărcarea automată garantează precizia cu muniția de 120 mm iar sistemul electronic Multiple Rounds Simultaneous Impact asigură calculul balistic pentru tragerea mai multor runde.

Livrarea trebuia să înceapă în 2018 și să se încheie în 2022. În urma primelor teste efectuate cu vehiculele Morser 16, au fost aduse o serie de îmbunătățiri și, în consecință, Ministerul Elvețian al Apărării a aprobat abia acum livrările către armată. Costurile pentru teste și îmbunătățirile suplimentare s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de franci, pe care RUAG a acceptat să le acopere pe cheltuiala proprie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy