Militarii ucraineni se declară mulţumiţi de vehiculele blindate franceze VAB (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii ucraineni au început să folosească transportoarele blindate VAB de fabricație franceză, a precizat Comandamentul Forțelor de Asalt Aerian al Forțelor Armate Ucrainene. Militarii ucraineni au publicat o înregistrare video în care au relatat despre cât de mulţumiţi sunt de caracteristicile transportoarelor blindate VAB.

Transportorul blindat VAB se număra acum printre echipamentele militare furnizate de partenerii internaționali ai Ucrainei pentru a ajuta la respingerea agresii militare a Rusiei.

"Militarii ucraineni au apreciat transportorul blindat VAB, deoarece totul este gândit până la cel mai mic detaliu pentru siguranța și confortul echipajului", se arată într-o declarație.

Militarii Forțelor Armate Ucrainene au precizat că vehiculul blindat francez este compact, destul de spațios în interior și oferă un grad ridicat de confort pentru militari. Acest tip de transportor blindat a fost concepute pentru a fi folosit în misiuni de recunoaștere, cât și pe câmpul de luptă.

Armata ucraineană a echipat transportorul blindat de trupe VAB cu o mitralieră grea M2 Browning de 12,7 mm.

VAB (Véhicule de l'Avant Blindé) este un transportor blindat francez dezvoltat de Renault și Saviem. Producția în serie a început încă de la mijlocul anilor '70. Există mai multe versiuni de vehicule VAB - de comandă, de recunoaștere, sanitare.

Cel mai adesea, vehiculul este înarmat cu o mitralieră de 12,7 mm sau cu o mitralieră de 7,62 mm. De asemenea, VAB poate fi echipat cu o turelă cu tunuri automate de 20 sau 25 × 137 mm.

Se știe că au fost produse aproximativ 5 000 de astfel de vehicule, iar 4 000 dintre ele se află în serviciul armatei franceze. În total, 15 țări au achiziţionat de-a lungul anilor transportoare blindate VAB-uri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel