Militarii rusofoni din armata Estoniei, obligaţi să înveţe limba de stat

S.I. Catalin |
Data publicării:

Începând cu acest an, Forțele de Apărare din Estonia au introdus cursuri obligatorii de limba estonă pentru persoanele care nu o vorbesc la un nivel satisfăcător - transmite ERR, televiziunea publică din Estonia, citată de Radio Chisinău.

Potrivit sursei menţionate, în acest moment, 310 militari (rusofoni, n.red) din armata Estoniei nu vorbesc fluent limba de stat.

Şefului serviciului de presă al Forțelor de Apărare din Estonia, maiorul Arvo Jõesalu, a explicat că necunoaşterea limbii estone generează probleme, întrucât procesul de instruire din cadrul armatei se desfăşoară exclusiv în limba de stat.

Totodată, autorităţile îşi propun ca prin aceste cursuri obligatorii de limba estonă să îi ajute pe soldații să se integreze mai bine în societate. Cursul de limbă estonă se predă în armata Estoniei din 2016, însă acum a devenit obligatoriu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel