SUA au desfășurat din nou vehicule de luptă Bradley în Siria după incidentele dintre US Army și forțele ruse

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria

SUA au anunțat la finalul săptămânii trecute că au desfășurat vehicule de luptă Bradley în nord-estul Siriei. Decizia vine după incidentul în care US Army și forțele armate ale Federației Ruse au fost implicate în luna august pe teritoriul Siriei.

Comandamentul central al armatei americane din Orientul Mijlociu (Centcom) a "desfăşurat un radar Sentinel, a crescut frecvenţa patrulelor aeriene deasupra zonelor controlate de forţele americane şi a desfăşurat vehicule de luptă Bradley" în această zonă controlat de SUA şi aliaţii săi kurzi, conform informaţiilor furnizate într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al Centcom, comandantul Bill Urban.

Vehiculele Bradley au fost retrase din această zonă anul trecut, ca urmare a deciziei preşedintelui american Donald Trump care a încercat la începutul anului 2019 să retragă toate trupele americane din Siria, după care a consimţit să lase câteva sute de soldaţi pentru a păzi puţurile de petrol, potrivit Agerpres, care citează AFP.

 

Rușii îi provoacă pe americanii în Siria

 

Decizia Armatei americane vine după ce forțele armate ale Washingtonului și Moscovei au fost implicate într-un nou incident în Siria, la finalul lunii august. Așa cum anunța atunci DefenseRomania, interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane. Atunci mai multe transportoare blindate ale poliției militare ruse din Siria au încercuit şi hărțuit un vehicul de tip MRAP Maxx Pro al forţelor militare americane. La un moment dat, unul dintre vehiculele militare ruse, un transportor blindat BTR-82A, acroşează vehiculul de tip MRAP Maxx Pro al  beretelor verzi americane aflate în misiune de patrulare în Siria.

CITEȘTE ȘI: Oficiali ai SUA: Soldaţi americani, răniţi de forţele ruseşti din Siria (Video)

Măsurile luate acum de americani sunt menite să "apere forţele coaliţiei din această zonă şi să asigure că acestea îşi continuă misiunea (...) fără interferenţe", a subliniat purtătorul de cuvânt al US Army. El nu a menţionat Rusia, dar incidentele din ultimele săptămâni dintre cele două puteri sunt concludente.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel