Trupele americane protejează câmpurile petroliere din nord-estul Siriei cu vehicule M2 Bradley

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii americani, dislocaţi în nord-estul Siriei, continuă să protejeze câmpurile petroliere din această regiune pentru a nu ajunge pe mâinile grupării teroriste Daesh (mai cunoscută ca Statul Islamic), dar nici în posesia guvernului autoritar sirian sau a forţelor ruse care îi acordă suport militar lui Bashar Al-Assad.

Potrivit publicaţiei Defence-Blog, în prezent, soldații americani, pentru a-şi îndeplini sarcinile şi misiunile de protejare a câmpurilor petroliere din nord-estul Siriei folosit vehicule de luptă pentru infanterie M2 Bradley.

Soldații americani se află în Siria ca parte a operațiunii Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve (CJTF–OIR). Această operaţiune militară presupune învingerea grupării teroriste Daesh în zonele desemnate din Irak şi Siria şi de a crea condiţiile pentru operaţii ulterioare de stabilitate regională pentru Forţele Democrate Siriene şi pentru Coaliţia Arabă Siriană.

„CJTF rămâne angajat să lucreze cu și prin intermediul partenerilor noștri pentru a asigura înfrângerea pe termen lung a Daesh”, se precizează într-un comunicat citat de Defence-Blog. 

 

Satele Unite nu profită de petrolul sirian

 

În același timp, Pentagonul a spus că SUA nu profită de petrolul sirian, chiar dacă a trimis trupe pentru protejarea câmpurilor petroliere din estul țării. Mai mult, veniturile rezultate din vânzarea petrolului se îndreaptă către Forțele Democratice Siriene (SDF), un aliat cheie al militarilor americani în campania militară împotriva Daesh.

Potrivit oficialilor americani, obiectivul CJTF–OIR este de a permite SDF să aibă capacitatea de a lucra la consolidarea propriilor sale forte pentru a putea face fata grupării teroriste Daesh. 

SUA au anunțat, la mijlocul lunii septembrie, că au desfășurat vehicule de luptă Bradley în nord-estul Siriei. Decizia venea după incidentul în care US Army și forțele armate ale Federației Ruse au fost implicat, în luna august, pe teritoriul Siriei.

Vehiculele Bradley au fost retrase din această zonă anul trecut, ca urmare a deciziei preşedintelui american Donald Trump care a încercat la începutul anului 2019 să retragă toate trupele americane din Siria, după care a consimţit să lase câteva sute de soldaţi pentru a păzi instalaţiile petroliere.

 

Rușii i-au provocat pe americanii în Siria

 

Decizia Armatei americane vine după ce forțele armate ale Washingtonului și Moscovei au fost implicate într-un nou incident în Siria, la finalul lunii august. 

Așa cum anunța atunci DefenseRomania, interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane. 

Atunci mai multe transportoare blindate ale poliției militare ruse din Siria au încercuit şi hărțuit un vehicul de tip MRAP Maxx Pro al forţelor militare americane. La un moment dat, unul dintre vehiculele militare ruse, un transportor blindat BTR-82A, acroşează vehiculul de tip MRAP Maxx Pro al  beretelor verzi americane aflate în misiune de patrulare în Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel