Militarii români participă la desfășurarea multinațională de forțe ”Noble Partner” din Georgia. Vor fi prezenți și ucrainenii deși la ei este război

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Într-un context de securitate deosebit de tensionat din regiunea Mării Negre, un detașament de poliție militară din Constanța va fi dislocat în Georgia pentru a participa la exercițiul multinațional ”Noble Partner 2022”.

Aflată la sud de Munții Caucaz și vecină cu Rusia, Georgia va găzdui pentru a șasea oară exercițiul militar multinațional ”Noble Partner”, care se va desfășura în perioada 29 august – 9 septembrie.

România va fi prezentă la ediția din acest an a exercițiului cu un detașament de poliție militară format din 35 de militari ai Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești” din Constanța.

Pe 24 august, locțiitorul comandantului marii unități, colonelul Eugen Popescu, a verificat în cadrul unei reviste de front, nivelul de pregătire al militarilor care vor participa la exercițiu, potrivit unui comunicat de presă al Forțelor Terestre române.

Exercițiul marchează mai multe premiere, inclusiv participarea militarilor unei țări aflate în război, precum și recordul de națiuni implicate.

Pentru prima dată în istoria exercițiului, vor participa militari din Japonia și Suedia. Forțele Armate ucrainene își vor trimite de asemenea reprezentanți, deși se află în plin război cu Rusia.

Deși numărul de militari implicați nu este unul deosebit de mare, se înregistrează un record de țări participante, care demonstrează solidaritatea cu Georgia și transmit, totodată, un mesaj de necesitate a internaționalizării Mării Negre ca o condiție esențială de refacere a climatului de încredere și securitate.

Potrivit Ministerului georgian al Apărării, la exercițiu vot participa peste 2.400 de militari din 20 de țări: Georgia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Estonia, Germania, Grecia, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Republica Moldova, Norvegia, Polonia, România, Slovacia, SUA,  Suedia , Turcia, Ucraina și Ungaria.

Activitățile se vor desfășura în poligoanele Vaziani și Camp Norio de lângă Tbilisi, capitala Georgiei.

Participarea SUA va include elemente din întreg spectrul de organizare a operațiilor de forțe terestre:

- comandă/stat major, instruire: Comandamentul 7 Instrucție, Detașamentul 122 Sprijin Tactic (al Gărzii Naționale a statului american Georgia), Batalionul 1 (al Brigăzii 54 Asistență de Securitate);

- forțe combatante: Regimentul 2 Cavalerie, Brigada 12 Aviație de Luptă, Batalionul 1 (al Regimentului 214 Artilerie);

- forțe de sprijin inclusiv logistic: Comandamentul 21 Sprijin Teatru (acțiuni militare), Brigada 409 Sprijin (pentru contracte), Brigada 598 Transport, Brigada 18 Poliție Militară.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel