Militarii români din Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” au ajuns în Bosnia și Herțegovina. Vor participa la operația EUFOR

S.I. Catalin |
Data publicării:

Militarii români au ajuns cu bine în Bosnia și Herțegovina. Compania 1 Rezervă Intermediară (IR) ALTHEA, din Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni”, a trecut sub comanda operațională a Comandamentului Batalionului Multinațional, în cadrul unei ceremonii desfășurate, în data de 20 septembrie, la sediul Comandamentului EUFOR din Bosnia și Herțegovina.

Cele șase companii, două permanente, generate de Ungaria și Turcia, și două din Rezerva Intermediară de Forțe, generate de Austria, Bulgaria, România și Slovacia, participă, integrat, până pe 3 octombrie, la antrenamentul operațional „EUFOR QUICK RESPONSE 2021”.

In primele cinci zile, aceștia vor executa activități de integrare și instruire premergătoare exercițiului de tip LIVEX, ce se va desfășura în perioada 26 septembrie - întâi octombrie.

Scenariul exercițiului este unul fictiv și respectă termenii angajamentului statelor contributoare la EUFOR privind menținerea climatului de stabilitate și pace din Bosnia și Herțegovina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel