Militarii români ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană au participat alături de partenerii americani și croați la exercițiul Rifle Focus

DefenseRomania Team / 14 oct 2021 / 17:10

Începutul lunii octombrie, i-a surprins pe militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a din Polonia în plin proces de instruire, ca un ultim efort al acestei dislocări în teatru de operații, artileriștii antiaerieni vrânceni participând alături de partenerii americani și croați la exercițiul „Rifle Focus”, precizează Comandamentul Forțelor Întrunite.

Timp de două săptămâni, militarii bateriei Gepard s-au antrenat în comun cu aliații din cadrul Grupului de Luptă multinațional, la aplicarea procedurilor de comandă-control, protecția forței, selecția și repartiția țintelor.

Scenariul exercițiului a fost de tip „force on force”, astfel că s-au format două grupuri de luptă multinaționale de nivel companie, care au desfășurat acțiuni de luptă, fiind în permanență evaluați de către o echipă de observatori. Artileriștii antiaerieni vrânceni au avut rolul de a asigura protecția forțelor de manevră aparținând celor două grupuri de luptă, pe toată durata exercițiului.

Acest ultim exercițiu a fost o excelentă oportunitate pentru militarii români de a-și valida cunoștințele de specialitate și experiența dobândită pe parcursul celor șase luni de misiune, în care s-au aflat sub comanda operațională a Comandamentului Forțelor Întrunite.

Detașamentul de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a, participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii polonezi, americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy