Militarii din Batalionul Golden Lions, strânsă cooperare cu piloții americani de pe elicopterele Apache

S.I. Catalin / 19 feb 2021 / 11:59

Pe parcursul celor șase luni de misiuni de patrulare în aria de operații, militarii Batalionului de Protecția Forței „Golden Lions” au avut o strânsă cooperare cu piloții americani de pe elicopterele Apache. 

Partenerii US au asigurat suportul aerian pe întreaga perioadă a desfășurării misiunii de patrulare, ținând în permanență legătura cu plutonul românesc aflat în teren, și au dorit ca, la sfârșit de misiune, să-i cunoască și personal pe cei cărora le-au auzit vocile doar prin stațiile radio, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a Armatei României.

Comandantul Batalionului de Protecția Forței „Golden Lions”, locotenent-colonel Mihai Ioniță, le-a mulțumit piloților americani pentru întreg sprijinul oferit pe parcursul celor aproximativ 200 de misiuni de patrulare în aria de operații.

 

6 luni de misiune în teatrul de operații Afganistan

 

La începutul acestei săptămâni, MApN a precizat, într-un comunicat de presă, că militarii Batalionului de Protecția Forței “Golden Lions” au început redislocarea în țară, după 6 luni de misiune în teatrul de operații Afganistan, sub egida Resolute Support Mission.

”Se întorc acasă cu satisfacția îndeplinirii tuturor sarcinilor încredințate și cu mândria că au făcut față provocărilor teatrului de operații. Au reprezentat România cu cinste și profesionalism în cadrul multinațional și au fost apreciați de partenerii NATO pentru modul în care au acționat în situații deosebite.

În misiunile de patrulare în aria de operații, misiunile de tipul Guardian Angel (protecție apropiată), securizarea principalului punct de acces în bază, dar și în multe alte sarcini primite, militarii Batalionului Golden Lions au fost adevărați “ambasadori” ai României. Emoția întoarcerii acasă este de nedescris, atât pentru militari, cât și pentru cei care îi așteaptă acasă, care i-au încurajat și susținut pe întreaga perioadă a pregătirii pentru misiune și a dislocării în teatru. Bun venit acasă, dragi camarazi!”, se arată într-o postare a MApN.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy