Militarii chinezi testează noua pușcă de asalt QBZ-191 (Video)

Eduard Pascu / 15 apr 2020 / 18:15

Mass-media chineză de stat a prezentat un reportaj despre testarea generației următoare de puști de asalt, numită QBZ-191, transmite Defence Blog.

Acronimul „QBZ” înseamnă „Qingwq Buqiang Zidong”, care înseamnă literal „armă ușoară, pușcă, automată”. Cifrele indică de obicei ultimul an al dezvoltării unei arme.

Videoclipul, prezentat de televiziunea de stat China Central Television (CCTV), a inclus imagini care prezintă versiunea de bază și avansată a QBZ-95 în timpul testelor sale de la Institutul de Cercetări nr. 208 din China Ordnance Industries.

Se presupune că vor apărea trei versiuni ale puștii de asalt de generație următoare - de 267 mm (PDW), de 368 (model de bază) și cu țeavă lungă pentru lunetiști. Pușca este dezvoltată pentru a înlocui actuala armă QBZ-95 Bullpup (n.red. - Bullpup este o configurație a armelor de foc în care mecanismul și încărcătorul sunt situate în spatele trăgaciului), care a fost introdusă în 1997.

Conform unor surse, noua pușcă este încadrată în calibrul standard de 5,8x42 mm folosind un nou tip de cartușe care au performanțe mai bune pe distanțe medii și lungi. Are o rază eficientă de tragere de 300 m pentru versiunea cu carabină și 400 m pentru versiunea de pușcă de asalt, cu o cadență de foc de 750 de cartușe pe minut.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy